Auteur Topic: Open tuin dagen bij Valentin Wijnen  (gelezen 1165 keer)

Luc Gilgemyn

  • Algemene moderator
  • Superposter
  • *****
  • Berichten: 16731
  • Geslacht: Man
    • Vlaamse Rotsplanten Vereniging
Open tuin dagen bij Valentin Wijnen
« Gepost op: 22 juni 2017, 11:41:13 »
Velen kennen Valentin als een internationaal erkend Galanthofiel - ooit konden we van zijn kennis genieten tijdens een van onze lezingendagen een paar jaar geleden.

Valentin heeft echter nog andere pijlen op zijn boog en wil ons daarvan laten genieten door zijn bijzondere tuin open te stellen voor de VRV leden en wel op volgende data : zondag 2 juli, zondag 6 augustus en zondag 24 september van 10.00 u - 18.00

Hieronder geeft Valentin een korte omschrijving van zijn paradijsje :

"
'Grakes Heredij'  is de tuin van Valentin en Melanie Wijnen- Schilperoord. Dit  is een heel aparte, intieme tuin.  Al is de oppervlakte niet groot (11 are), toch is deze Engelse tuin rijk aan bijzondere planten en tuinarchitectuur. De tuin is ingedeeld in tuinkamers en telt talrijke idyllische zithoekjes, eye-catchers en doorkijkjes. Je vindt er een blauw-roze tuin met borders ton- sur -ton, een witte tuin, een leuke, decoratieve  potager (groententuintje),  een boshoekje met een sfeervol kippenhok met Faverolles, een binnenkoer met collectie citrussen .
Gezellige terrasjes en een bijzonder mooie, zelf gesmede ijzeren serre kruiden het smaakvolle  geheel af!
Je vindt in deze tuin vele nieuwe vaste planten. De tuin is een 20-tal jaren oud en geleidelijk aan naar eigen ontwerp en smaak aangelegd. 'Grakes Heredij' is voor het eerst open einde september omwille van de nieuwe creatie van een herfstborder met talrijke asters. 'Heredij' staat voor een dialectisch Hoeselts woord dat verwijst naar een paradijsje, een goed verzorgde tuin. 'Grake' is de koosnaam van grootvader 'Gerard', die het oorspronkelijke huis nog bouwde.


Adres : Kommenstraat 2, 3730 Hoeselt
Inkom 2 euro: gaat integraal naar 'De Tiende Bocht' (Kinderkanker) en natuurpunt, vallei Winterbeek;

Hieronder nog enkele beelden om de laatste twijfelaars over de streep te trekken.

160178-0    160180-1    160182-2



Harelbeke-West-Vlaanderen