Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Super mooie beelden Frankie  :)
2
Rotsplanten / Re: Primula - 2023
« Laatste bericht door Rudi Berthels Gepost op Vandaag om 12:01:33 »
primula's houden van witveen
3
Rotsplanten / Re: Dionysia
« Laatste bericht door Rudi Berthels Gepost op Vandaag om 11:59:00 »
Neen kris, binnen in de kas en staan daar toch al 3 jaar in.
4
Nieuw forumlid? / Re: voorstelling,Bertrand, nieuw op het forum
« Laatste bericht door Kris De Raeymaeker Gepost op Vandaag om 09:38:04 »
Van harte welkom op ons forum Bertrand ! We zijn heel blij om je hier te mogen begroeten . Heel stemmige foto en met die troggen en verhoogd bed kan je zeker heel wat bereiken . Klinkt allemaal goed overwogen en we zijn erg benieuwd naar de resultaten . Ik zou zeggen laat ons aub nog meer zien van de aanleg en planten als het zover is . We mogen terecht fier en content zijn  als vereniging dat ons forum je heeft geholpen bij je zoektocht naar bruikbare informatie .Het is voor een stuk het doel van ons forum en onze vereniging . Weet dat je ook altijd welkom bent op onze ledenbijeenkomsten in Gent mocht je daar de mogelijkheid voor hebben .Niet alleen de lezingen zijn leerzaam maar vooral de vele babbeltjes voor en na en tijdens de pauzes zijn een ware bron van informatie l .Gelijkgestemde zielen en mensen met heel wat kennis van zaken wisselen dan graag hun ervaringen met je uit . Er worden vaak ook plantjes verkocht en dmv de  tombola zijn er ook nog vele fraaie te winnen .
We hopen er  in ieder geval  weer een enthousiaste liefhebber bij te hebben. Indien er nog vragen zijn of zaken waarmee we kunnen helpen aarzel dan zeker niet om dit kenbaar te maken .
Veel succes nog bij de verdere aanleg .
5
Rotsplanten / Re: Dionysia
« Laatste bericht door Kris De Raeymaeker Gepost op Vandaag om 09:10:44 »
Dionysia aretoides Bevere op een tufablok

Heel interessant experiment Rudi , staan die buiten ?
6
Rotsplanten / Re: Dionysia
« Laatste bericht door Rudi Berthels Gepost op Vandaag om 09:06:35 »
Dionysia aretoides Bevere op een tufablok
7
Nieuw forumlid? / voorstelling,Bertrand, nieuw op het forum
« Laatste bericht door Bertrand Duynslaeger Gepost op Gisteren om 22:28:35 »
Dag iedereen.
Ik ben Bertrand en woon in Ichtegem. Vorig jaar ben ik, na het afbreken van een oud gebouwtje, begonnen met een en ander uit te werken voor het houden van rotsplanten. Mijn interesse gaat niet alleen naar saxifraga’s maar eveneens naar andere, liefst compact blijvende, rotsplantjes. Vorige herfst werden reeds een aantal plantjes uitgeplant en de bedoeling is om het geheel deze lente verder uit te werken.
De foto geeft de huidige toestand weer, kijkend naar het oosten. Rechts staan 5 oude natuurstenen troggen waarin enkel porophyllumsaxifraga’s komen. Deze troggen zijn al gedeeltelijk beplant. Achteraan staan 2 nog lege ‘crevice’troggen. In de rechtse komen hoofdzakelijk zilversaxifraga’s. In de linkse komen ‘cushions’. Tussen een 4tal betonnen troggen die in een rechte hoek geplaatst zijn, heb ik een verhoogd bed met muurtje gemaakt. Hier komt een varia aan planten die eventueel wat meer ruimte nodig hebben. Hier werd ook al wat aangeplant. De grens zon/schaduw ligt in de zomer tussen de linkse porophyllumtrog en het verhoogd bed. In de loop van de dag is er vanaf half maart wel al zon vanuit het zuidoosten en westen op de crevicetroggen en het verhoogd bed.
Alle troggen en verhoogd bed  zijn gevuld met een mengsel van tuinaarde, grof zand en dolomietsplit in een verhouding 5/8/8. Tussen de crevicestenen komt een armer mengsel, met fijner gemaakt split, in verhouding 1/5, 2/5, 2/5.
Als materialen zijn, naast de troggen, oude bakstenen, terrastegels, tegels uit een bakoven en gespleten leistenen gebruikt. Het zand is waarschijnlijk een soort rivierzand. Daarnaast heb ik nog wat (vermoedelijk) oude maanstenen verwerkt.
Ik heb een aantal planten geselecteerd waarvan ik hoop dat ze voor mij haalbaar zijn. De nodige info hiervoor heb ik gehaald uit het VRV forum, de oude tijdschriften van de VRV en de boeken van W.Nieuman. Hoe het verder verloopt, laat ik wel weten op het forum.

8
Bloembollen-Knollen-Wortelstokken / Re: Diverse bloembollen in 2023
« Laatste bericht door Theo Stronks Gepost op Gisteren om 19:49:14 »
Na enkele jaren van geduld dan eindelijk een eerste bloem aan deze Anemone . Ik heb hem gekocht onder de naam A. kopetdaghensis ...Daar vind je weinig of niks van in de literatuur .
Gelijkt wel wat op Anemone biflora ...
Ondanks de verwarring omtrent de naam,toch een prachtige Anemone Kris.
9
Rotsplanten / Re: Saxifraga 2023
« Laatste bericht door Mark Stolk Gepost op Gisteren om 18:24:57 »
Saxifraga x megaseaflora ‘Jupiter’ komt in bloei.
10
Bloembollen-Knollen-Wortelstokken / Re: Diverse bloembollen in 2023
« Laatste bericht door Mark Stolk Gepost op Gisteren om 18:14:52 »
Iemand een idee wat dit is?
Helaas niet Mark ...Is het een kwisvraag , of ben je zelf ook op zoek naar de naam ?

Nee Kris, het is geen kwisvraag. Het plantje is spontaan opgekomen (denk ik) en ik weet niet wat het is. Sjaak suggereerde (waarvoor dank) H. Orientalis. Die kan inderdaad wel enorm variabel zijn.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10