Planten > Bloembollen-Knollen-Wortelstokken

Oncocyclus Irissen in Vlaanderen

(1/5) > >>

Freddy Vleugels:
Op de lezingendag (6 nov.) werd door Arthur Nicholls een aantal prachtige oncocyclus irissen getoond. Het zijn niet de gemakkelijkste planten maar af en toe lukt men er in om er ééntje (meermaals) te laten overwinteren. Op de foto's ziet u Iris iberica ssp. elegantissima, ook getoond door Arthur, in bloei in mijn tuin waar hij jaarrond in de volle grond staat. Het is één van de "gemakkelijkere" soorten aangezien het één van de meest winterharde is daar hij voorkomt in de hogergelegen bergsteppen. In cultuur moet hij vanaf de nazomer wel beschermd worden tegen de regen en natuurlijk vereist hij een zonnige standplaats.

Freddy Vleugels:
Iris iberica ssp. elegantissima, nu in close up (was foto bij vorig bericht vergeten mee te sturen, sorry)!

Frankie Wulleman:
Da's nogmaals watertanden, Freddy  :P. Dus het lukt jou om die gewoon buiten te kweken. Wonderbaarlijk.

Jozef Lemmens:
Freddy, zijn er dan soorten die niet winterhard zijn en dan bedoel ik dat ze vorstvrij dienen te overwinteren.

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Freddy Vleugels op  6 november 2010, 22:46:35 ---Op de lezingendag (6 nov.) werd door Arthur Nicholls een aantal prachtige oncocyclus irissen getoond. Het zijn niet de gemakkelijkste planten maar af en toe lukt men er in om er ééntje (meermaals) te laten overwinteren. Op de foto's ziet u Iris iberica ssp. elegantissima, ook getoond door Arthur, in bloei in mijn tuin waar hij jaarrond in de volle grond staat. Het is één van de "gemakkelijkere" soorten aangezien het één van de meest winterharde is daar hij voorkomt in de hogergelegen bergsteppen. In cultuur moet hij vanaf de nazomer wel beschermd worden tegen de regen en natuurlijk vereist hij een zonnige standplaats.

--- Einde van citaat ---

Jawadde Freddy ,schitterende resultaten!.Ik sta er steeds meer van te kijken hoeveel specialisten er in Vlaanderen wel rondlopen!
Ik heb deze plant ook aangeschaft dit voorjaar maar hij verblijft in mijn kas.Als ik hem onlangs heb verplant heb ik een klein stukje afgenomen en appart opgepot. Ik zou daar in een later stadium ook eens kunnen mee experimenteren?
Ik neem aan dat jij het grondmengsel ter plaatse heb aangepast ?   

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie