Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > PLANT IDENTIFICATIE

Scuteria violacea

(1/1)

Lily-Anne Vereecken:
Wie kent deze plant? Gekocht in Denemarken maar nergens info te vinden.
Wil graag standplaats - grondsamenstelling ...zodat de plant de beste kansen krijgt.

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op  9 juni 2022, 22:44:55 ---Wie kent deze plant? Gekocht in Denemarken maar nergens info te vinden.
Wil graag standplaats - grondsamenstelling ...zodat de plant de beste kansen krijgt.

--- Einde van citaat ---

Ik denk dat je met een verkeerd etiket zit Lily-Anne.
Een plant met de naam 'Scuteria' bestaat niet volgens de officiële KEW plantenlijst.  Ik geloof dat je te maken hebt met Scutellaria violacea, wellicht een verschrijving van de kweker.  Dat bestaat wél en enig opzoekwerk levert foto's op met enige gelijkenis van blad.  De plant komt voor in o.a. India, Nepal en Buthan, maar op lage hoogte : 1400-1800 m, in die streek is dat zeker geen hoog alpiene plant, maar eerder een bosplant die dus wellicht van schaduw moet houden, de grond zal dan ook waarschijnlijk weinig of geen kalk bevatten maar eerder zurig of neutraal en humusrijk zijn.  Ik zou het zo eens proberen.  Of hij winterhard is durf ik ook niet te zeggen, geen info over gevonden en in die streek op dergelijke lage hoogte zal het wel niet vaak vriezen denk ik. Succes!
Mocht er iemand anders een andere mening toegedaan zijn zou dat alleszins interessant zijn.

Lily-Anne Vereecken:
Dag Luc, bedankt voor uw opzoekingswerk! Met die tip  heb ik verder gezocht en ik denk dat het deze plant is. Voor zover ik kan zien lijkt het blad er helemaal op . Blijft dus vrij klein en ik ga ze met extra humus in de rotstuin zetten op een plaatsje waar de zon niet lang schijnt . Er is precies bloem op komst, dus zal foto maken .
Bedankt!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie