Planten > Rotsplanten

Gebruik van tufsteen en de planten die er van houden in de rotstuin

(1/610) > >>

Kris De Raeymaeker:
Ik heb het natuurlijk ook maar gekopieerd van mensen als Harry Jans bijv. maar sommige planten doen het er wel goed in.
Tufsteen , een must ?,onnodig?, wat lukt en wat lukt niet?
Genoeg stof voor wat discussies ?
Omdat je er naar vroeg Frankie ,mijn Paraquilegia staat er al enkele jaren in...Hij groeit traag ,compact maar heeft nog niet gebloeid.
Deze foto is van voorbije zondag ,ze starten alweer met uitlopen.Altijd blij dat ze er na de winter nog zijn maar de ultieme beloning zou toch bloei zijn. 
 
Zie ook bij deze link .... http://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=10.30

Frankie Wulleman:
Dit is een hoogst interessante topic, zelf ben ik nu ook al enige tijd bezig met het experimenteren met planten in tufsteen, het geeft een extra dimensie aan de hobby.
Dus die Paraquilegia kreeg je nog niet in bloei in de tuf, maar je kan hem er wel al in leven houden, dat is natuurlijk ook al heel wat voor zo'n speciale hooggebergteplant.

Luc Gilgemyn:
Kris,
Misschien zou een weinig voeding de Paraquilegia tot bloeien kunnen aanzetten ??   
Ik heb 'em ook al een paar keer buiten geprobeerd (niet op tufsteen maar in een grondmengsel met dolomiet), maar ben hem telkens na een paar jaar (ook al zonder bloei) kwijtgespeeld.
Ik meen ook dat de waterhuishouding voor de Paraquilegia heel belangrijk is om optimaal te groeien.  Redelijk veel vocht (vooral in het voorjaar) lijkt mij aangewezen.

Het grote probleem de jongste jaren is overigens wel het vinden van GOEDE tufsteen......

Frankie Wulleman:
Ja Luc, het 'gouden' gesteente is bijna nergens te verkrijgen, soms heeft Cathy wat liggen, dit voorjaar zou er waarschijnlijk weer wat binnenkomen.

Frankie Wulleman:
Sommige rotsplanten groeien veel mooier en compacter in tufsteen dan in de volle grond van de rotstuin of een pot. Deze Draba bruniifolia is daar een voorbeeld van, in de tuin groeit hij eerder wat slordig uit tot een los matje, in deze steen blijft hij veel compacter. Dit is een wat later bloeiende soort.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie