Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > In en rond onze rotstuinen

In de tuin bij Lily-Anne

(1/24) > >>

Lily-Anne Vereecken:
Er kan nog heel wat verbeteren aan onze rotstuin en ik hoop van hier nog heel veel tips te vernemen om me hierbij te helpen
groetjes
Lily-Anne

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 16 juni 2010, 08:27:57 ---Er kan nog heel wat verbeteren aan onze rotstuin en ik hoop van hier nog heel veel tips te vernemen om me hierbij te helpen
groetjes
Lily-Anne

--- Einde van citaat ---

Ik zeg het niet alleen als voorzitter Lily -Anne ,maar ook als rotsplantenliefhebber in hart en nieren, ook op de bijeenkomsten zal je veel kunnen opsteken van al die specialisten!
We hopen je ook daar te mogen begroeten zodat je helemaal kan toetreden tot het selecte groepje Vlaamse pioniers van de bergflora.En wees vooral niet bang dat er nog zaken moeten verbeteren.Ik ben inmiddels bezig met deze mooie hobby sinds midden de jaren tachtig en leer nog dagelijks bij en ben nu voor de derde of vierde  keer mijn rotstuin opnieuw aan het heraanleggen ,verbeteren. Dus trek je maar niets aan van mogelijke onvolmaaktheden indien die er dan mochten zijn...

Lily-Anne Vereecken:
Heel de voormiddag tot ongeveer 13u ligt mijn rotstuin in de zon ,in de namiddag is er volledig schaduw .In de winter is er veel minder zon door de lage stand van de zon en schaduw van omgeving .
Nu er de laatste tijd al zoveel heel warme dagen zijn geweest , hebben de planten regelmatig nood aan extra water .
De grond is zandgrond ,ieder jaar komt er een laagje Japanse split op het oppervlak ,om water verlies en onkruid te beperken - het  kan het er vrij droog worden - ik geef wel af en toe water als het nodig is .
Welke compacte planten kunnen er gemakkelijk in de volle zon staan ?
groetjes
Lily-Anne

Luc Gilgemyn:
Er zijn massa's planten uit de rotsplantenfamilie die het graag zonnig houden en die ook vrij droog kunnen overleven Lily-Anne.

Draba's, de meeste Campanula's, Dianthus', Helianthemum, Eriogonum, Erigeron, Arenaria's, Saponaria's, Erodium, Geranium, enz.... allemaal zijn het soorten die het onder jouw omstandigheden goed zullen doen.  De lijst is echt bijna eindeloos.  Vergeet ook niet een aantal (kleine) bolsoorten te gebruiken (Crocus, Tulipa's) dat zijn typische soorten die het in hun natuurlijke habitat meestal verschroeiend heet en droog krijgen : echte overlevers !Lily-Anne Vereecken:
ik zal nog eens een poging doen om onze rotstuin te laten zien , is toch niet zo gemakkelijk met een mac.
groetjes
Lily-Anne

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie