Planten > Bloembollen-Knollen-Wortelstokken

Iris 2021

(1/47) > >>

Luc Scheldeman:
Ik heb deze geselecteerde cultivar enkele jaren terug gekocht als Iris reticulata "Blue Ice" wat het uiteraard helemaal niet is.
Herkent iemand hierin een andere reticulata ?  De bloemkleur is zelfs nog wat intenser blauw dan de foto weergeeft.

Luc Scheldeman:
Het was lang wachten op de eerste juno van het nieuwe seizoen. De bloem is nog niet volledig geopend maar dat hou je tegoed.
Iris paelestina uit Israel.

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Luc Scheldeman op 12 januari 2021, 17:30:53 ---Het was lang wachten op de eerste juno van het nieuwe seizoen. De bloem is nog niet volledig geopend maar dat hou je tegoed.
Iris paelestina uit Israel.

--- Einde van citaat ---

Mooi !  --6  Als ik zijn herkomst zie, zal de actuele vrieskou hem niet bevallen...  ???

Luc Scheldeman:
Iris paelestina OP211075 is eindelijk open. Dit is een meer gele bloeivorm van de soort die men meestal in vaalgele kleur ziet.

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Luc Scheldeman op 18 januari 2021, 20:27:53 ---Iris paelestina OP211075 is eindelijk open. Dit is een meer gele bloeivorm van de soort die men meestal in vaalgele kleur ziet.

--- Einde van citaat ---

Inderdaad een goede kleur Luc! Mooi om zien ....Het is dezer dagen niet simpel om de bloemknoppen open te krijgen.Dan is het te grijs en donker en dan weer te koud . Heb hier al dagen enkele Colchicums die zouden moeten bloemen maar de omstandigheden laten zo te wensen over dat ze toe blijven . Ik weet niet of Iris reageert op warmte zoals bijv Crocus . Als je die even binnen haalt dan gaan de bloemen meestal open . Wat niet het geval is bij Colchicum . Maar jouw planten zijn natuurlijk geplunged en dan ga je die niet uithalen omdat je dan de wortels mogelijk verstoord ?   

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie