Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Alles over vermeerderen

rotsplantjes gestekt

(1/1)

Lily-Anne Vereecken:
Ik heb enkele dagen geleden  een aantal rotsplanten gekocht , maar  ze zijn veel te groot om op tufsteen te planten , daarom heb ik een poging gedaan om ze te stekken .Het is toch nog te vroeg om de stenen aan te planten , dus hebben ze nog tijd om te wortelen .Hopelijk was het al niet wat te laat om te stekken , maar ik heb er in ieder geval heel veel plezier aan gehad om het te doen en als het niet lukt , dan probeer ik het later nog eens terug .
Wanneer is het eigenlijk het ideale moment om rotsplanten te stekken ? Is het niet juist na de bloei of maakt het niet zoveel uit ?
Zien ze er niet schattig uit? Ik heb ze in potgrond gezet met de helft fijne aquarium grit en een beetje akadama - ik hou ze  buiten en uit de zon en nog enkele dagen met een doorzichtig deksel op het bakje , maar met de verluchting maximaal open
Groetjes
Lily-Anne

Frankie Wulleman:
Wegens praktische redenen begin ik altijd te stekken vanaf nu. Begin augustus, dus, tot eind september. In de tweede helft van juli ben ik meestal op vakantie en zou ik wanneer ik eerder mocht stekken, mijn stekjes niet in de gaten kunnen houden (woordspeling: ik bedoel niet in de tufsteengaten  ;)). De stekjes moeten enkele weken (afhankelijk van soort tot soort) in de schaduw worden gehouden, al dan niet onder glas of plastic. In deze periode is het dus nog altijd warm en vooral eind augustus stijgt de luchtvochtigheid vaak, wat de beworteling van stekken nog meer bevorderd. En het stekken van rotsplanten is inderdaad een leuke bezigheid, vooral wanneer je dan wat later ziet dat het nog lukt ook.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie