Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Plantenziektes, ongedierte en hun bestrijding

Konijnen in je tuin

(1/1)

Jan Tholhuijsen:
Konijnen zijn schattige beestjes, maar je mening verandert als ze dit bij je aanrichten. Vorig jaar om deze tijd is dat ook gebeurt, precies op dezelfde plek.
Eerst heb ik een konijnen klem gekocht, maar hij loopt er omheen en graaft ernaast weer een hol, onder de tufstenen. (tweede keer)
Vorig najaar een draadloze verlkikker gekocht iedere keer als hij kwam, ging er een belletje binnen, bij het slapen gaan op het nachtkastje, zo kon ik hem regelmatig verjagen. In januari weer gebeurd, verklikker stond af.
Bij het thuiskomen van onze trip naar Tsjechie, was hij weer bezig geweest, verplaatst dan 2-3 emmers zand.
Gisteren schrikdraad gespannen, hoop dat dit hij afschrikt.

Lily-Anne Vereecken:
Dat zal niet plezant zijn als ze zoveel zand opgraven ! kan je geen omheining rond je hele tuin zetten zodat ze niet in je tuin kunnen komen? 

Jan Tholhuijsen:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op  7 mei 2015, 23:00:20 ---Dat zal niet plezant zijn als ze zoveel zand opgraven ! kan je geen omheining rond je hele tuin zetten zodat ze niet in je tuin kunnen komen?

--- Einde van citaat ---
Dat gaat wel te ver Lily, en dat wordt er niet mooier op. Eerst dit eens proberen

Luc Gilgemyn:
Ik heb ook ooit nog een gelijkaardig probleem gehad, Jan.  Bij mij kwamen ze echter niet graven, maar "grazen"  -2(  Crocussen, later Dianthussen, alles wat in knop kwam werd afgevreten...  --2

Overigens moet ik zeggen dat jouw tuin er schitterend bij ligt !

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie