Planten > Galanthus - Sneeuwklokjes

Ziektes bij Galanthus

(1/15) > >>

Frankie Wulleman:
Dat Galanthus wel eens aan één of andere aandoening kan ten prooi vallen weet iedereen ondertussen wel. Deze G. reginae-olgae subsp. vernalis heeft iets te pakken, en het is geen verkoudheid. Het ziet er vrij ernstig uit. Wie weet meer?

Cor van Kapel:
Ziet er inderdaad niet goed uit ???.
Lijkt mij op een beschadiging van buitenaf waardoor rot of smeul is ontstaan.
Als de rest van de ondergrondse delen onaangetast zijn misschien de aangetaste delen wegnemen in de hoop dat het daarmee stopt? :'((zo, bericht 100, ben ik eindelijk ook 'volwaardig lid')

Valentin Wijnen:
Vermoedelijk geen rot of smeul. Misschien is het gewoon een wonde die inrot maar ik vrees dat er een infectie zit van Stagonospora curtisii. Bekijk in de komende weken het uitlopende blad. Als dat een beetje 'twist' , is de kans daartoe groot. Deze stagonospora- infecties komen vaak tot uiting na een schade veroorzaakt door mechanische manipulatie of (zoals allicht het geval is geweest) na een zware belasting van een pak sneeuw.
Er wordt vanalles aangeraden, maar ik ben er wel kordaat mee, zeker als het geen zeldzaamheid is, gaat ie de GFT-container in. Niet op de composthoop gooien. Op de plaats geen sneeuwklokjes heraanplanten de komende twee-drie jaar!

Frankie Wulleman:
Inderdaad, Valentin, Maggi Young van het Schotse mailde mij ook al met de naam van die aandoening en verwees naar hun forum waar enkele discussiepagina's staan met deze link: http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?topic=4961.0.

Valentin Wijnen:
Ik verzamel al een tijd info over Galanthusaandoeningen. Doel is een lezing, maar velen willen er nog niet aan...plaatjes van nieuwe en betere cv's is uiteraard veel leuker! Komt wel!
Meest voorkomende in België? Narcisvlieglarve en deze Stagonospora curtisii.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie