Planten > Galanthus - Sneeuwklokjes

Galanthus 2010/2011

(1/54) > >>

Frankie Wulleman:
En het nieuwe galanthusseizoen wordt hiermede terug ingezet. Galanthus reginae-olgae subsp. reginae-olgae liet vandaag in het warme herfstzonnetje een eerste bloem zien. Het typische van deze soort is dat er nog geen blad te zien is, dat komt pas wanneer de bloemen verdwijnen. Van oorsprong komt deze soort voor in Griekenland, Joegoslavië en Sicilië. Het is overigens een traagaangroeiende soort.

Pim Hols:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op  3 oktober 2010, 19:35:57 ---En het nieuwe galanthusseizoen wordt hiermede terug ingezet. Galanthus reginae-olgae subsp. reginae-olgae liet vandaag in het warme herfstzonnetje een eerste bloem zien. Het typische van deze soort is dat er nog geen blad te zien is, dat komt pas wanneer de bloemen verdwijnen. Van oorsprong komt deze soort voor in Griekenland, Joegoslavië en Sicilië. Het is overigens een traagaangroeiende soort.

--- Einde van citaat ---

Mooi cyclamenblad op de achtergrond, Frankie!!

Kris De Raeymaeker:
Hier nog geen reginae-olgae in bloei Frankie (de eerste neusjes komen wel boven)maar wel Galanthus peshmenii.
Deze groeit in tegenstelling tot reginae-olgae in Turkije en werd eerst aanzien voor deze soort.Nadien heeft men hem toch benoemd als peshmenii.Hij is wel lastiger te kweken omdat hij vooral droger moet staan .  

Frankie Wulleman:
Staat deze buiten in de tuin, Kris?

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op  3 oktober 2010, 21:21:20 ---Staat deze buiten in de tuin, Kris?

--- Einde van citaat ---

Voorlopig nog niet Frankie.Ik vrees dat hij niet zo makkelijk is in ons klimaat (gewoon in de tuin dan ).Maar zodra ik meer materiaal heb probeer ik hem wel op een droog plekje !

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie