Planten > Galanthus - Sneeuwklokjes

Galanthus boeken ea.

(1/11) > >>

Wim Boens:
Voor de geïnteresseerden; begin volgend jaar verschijnt er een nieuw boek in het Nederlands en het Engels met beschrijvingen en foto's van Sneeuwklokjes cultivars. Het werd geschreven door Hanneke Van Dijk.

http://www.lannoo.be/content/lannoo/wbnl/listview/1/index.jsp?titelcode=25033&fondsid=17

Wim Boens:
Nog een ander boekje voor onze Galanthofielen, het beschrijft de verschillende en ongekende Sloveense G. nivalis cultivars.

Je kan het rechtstreeks in Ljubljana bestellen en het kost maar 15 euro (+ ong. 3 euro verzendingskosten) zie deze link:

http://www.botanicni-vrt.si/content/view/70/1/lang,en/

Wim Boens:

--- Citaat van: Valentin Wijnen op 11 december 2010, 08:09:45 ---Op het 'Sneeuwklokjesweekend 2011' in Kalmthout kijk ik zelf erg uit naar de (Engelstalige) lezing van Jose Bavcon van de botanische tuin in SLovenië. IN het boekje dat hij uitbracht staan de meest aparte, soms bizarre afwijkingen van vooral Galanthus nivalis. Je weet niet wat je ziet...ook al is niet alles even mooi.

--- Einde van citaat ---

Meer over dit boekje hier: http://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=155.msg5577#msg5577

Ruben Billiet:
Die persoon waar wim het over heeft (sloveense auteur) komt dit jaar een voordracht geven over galanthus in Kalmthout! Alleen daarheen, het zal beslist de moeite worden!

Valentin Wijnen:
Ik heb ondertussen wel vernomen dat vele van die vondsten één bol waren en dat er nogal wat uitval in was.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie