Planten > Succulenten, cactussen, caudiciformen, Bromeliaceae

Nieuw

<< < (2/2)

Frankie Wulleman:
Dag Ruud, eveneens van mij een hartelijk welkom op dit forum.
Als cactusleek moet ook ik uw natuurlijkogende creatie bewonderen. Uitgeplant in een biotoopje toont het allemaal zoveel mooier.

Ruud Wouterson:
Bedankt! heeft me al heel wat zweetdruppeltjes en denkwerk (met een koud biertje in het zonnetje) ;)
gekost, het wordt ieder jaar beter vind ik zelf.
Ik ben nu bezig een stukje volle grondaanplant aan te leggen in de onverwarmde tunnelkas en zoals gezegd volgend jaar onbeschermd buiten de tunnelkas. Ik zit alleen nog een beetje met de grondaanpassing, is nu zware klei, ik wil dit eigenlijk alleen met een hoop zand wat armer maken, ik hoop alleen dat dit voldoende is.

Echinocerus coccineus


C. imbricata
Gr
Ruud

Kris De Raeymaeker:
Dag Ruud , ik weet niet of het mogelijk is maar het interesseert me wel om eens een overzichtsfoto te zien van het geheel .
Ik ben zelf ook wel liefhebber van die planten maar heb het altijd lastig gevonden om ze zo maar te integreren in onze bestaande tuin...
Daarmee bedoel ik dat deze exoten en stekelige planten toch een andere sfeer uitademen dan de doorsneeplanten die wij in onze tuinen kweken....   
Ofwel schat ik het verkeerd in , maar het lijkt me dat er ook "palmen" aan te pas komen ?

Ruud Wouterson:
Ja. dat heb je goed gezien, dat rotding stond er al een poos en was eigenlijk al te groot om even uit te graven, toen ben ik er maar omheen gegaan, verder staan er ook nog wat grote Yucca thompsoniana omheen.
De tweede geeft al wel een aardig overzicht aan (het is maar een klein tuintje) .
Mijn huis is zuidwestwaarts gericht en ik heb een soort helling over de volle lengte gemaakt die aan de noorwestzijde hoog is en dan afloopt naar het zuid, zuidoosten. Zodat de planten zoveel mogelijk zon pakken en aan de noordzijde iets beschutting hebben.

Ik zal even kijken voor een andere foto

Gr
Ruud

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie