Algemeen > Ontspanning

Foto van de dag

(1/547) > >>

Roland de Boer:
Niet een bollen plaat je maar zomaar een plaatje
Ik kon nergens op het forum iets vinden waar ik dit kon plaatsen
dus maar hier
Als jullie een betere plaats weten gewoon verhuizen
maar dit was zo mooi ik moet het wel laten zien

Root tip in waterdrop in de Taphos Cave Kalk in de Bay Mountains
voor de mensen die ook op de schotst zijn sorry hetzelfde plaatje

Roland

Gerrit Eijkelenboom:
Hier de start van een nieuw topic, genaamd Foto van de dag.

Ik vraag aan alle actieve en inactieve leden, om foto's te plaatsen van iets wat u bijzonder heeft gevonden.
Foto's, die in uw eigen herinnering zijn achtergebleven en waarvan u vindt, dat ze leuk, interessant, grappig, mooi, bijzonder, leerzaam kunnen zijn voor anderen.
Het kunnen foto's zijn van vroeger of van nu. Maar ik wil u wel vragen foto's te plaatsen die ergens een raakvlak hebben met ons aller interesse, namelijk de natuur. Laat ik wat concreter zijn: Een foto van uw tuin uit het verleden, niet per se van rotsplanten, maar van uw lievelingsroos bijvoorbeeld. Een foto van uw vakantie, waar u een prachtig bloeiende boom hebt gefotografeerd. Een zwaan in een park, zelfs een foto van uw kinderen, als er maar een relatie met de natuur is.

Maar laten we afspreken: 1 posting per dag, (met meerdere foto's per posting, als u wilt) Dat geeft andere leden de gelegenheid te reageren. Wilt u ook posten, wacht dan tot de volgende dag.

En...wilt u er een klein verhaaltje bij schrijven. Wanneer de foto is gemaakt, waar is de foto gemaakt en is er verder nog iets te vertellen.

Forumleden, die moeite hebben met het posten van foto's, meld u bij Luc, hij helpt u verder.

Gerrit Eijkelenboom:
In mei/juni van het jaar 2010 hebben mijn vrouw en ik een reis gemaakt door Schotland. Daar hebben we vooral de wereldberoemde tuinen bezocht.
Vandaag de mooiste door ons bezochte tuin nl. Cluny House Garden bij Pitlochry in het midden van Schotland. Het was zo'n typische Schotse dag met drizzle-regen. Motregen, die de hele dag maar doorgaat, maar wel een klimaat schept voor een heleboel bijzondere planten. In deze tuin zijn het vooral de bosplanten en dan met name Arisaema's, die daar in groten getale stonden te bloeien. Hier op de foto's Arisaema propinquum. Planten, die rechtstreeks uit de pre-historie lijken te komen.

Theo Stronks:
We moeten dan niet te veel afdwalen van de hobby waar we mee bezig zijn.
Ik vraag me dan in alle bescheidenheid af hoe leerzaam het is om iemand gefotografeerd te zien met een zwaan.

Gerrit Eijkelenboom:
De reden dat ik dit topic heb gestart, Theo, is de oproep van Luc aan de inactieve forumleden om actief te worden en een bijdrage te leveren. Toen ik daarover nadacht, herinnerde ik mij het Amerikaanse forum waar het topic "Image of the day" een enorm succes is. Kijk op de volgende link:
http://nargs.org/smf/index.php?topic=24.1380#lastPost
Op het Schotse forum zien we topics, waarvan ik me ook wel eens afvraag, Theo, wat dat nu met rotstuinen te maken heeft. "A bit of heaven" is daar zo'n thread bijvoorbeeld. Het is een blog. Wie het leuk vindt leest het en anders sla je het over.
Op ons forum vind je ook topics, die misschien door sommigen twijfelachtig kunnen worden gevonden. "Dieren in de (rots) tuin" oa. Maar zo kun je wel doorgaan. Horen sneeuwklokjes thuis op het forum van de rotsplantenvereniging? En Epimediums? Ik denk dan, wil je niets van Epimediums weten, dan sla je het over.

Het topic "foto van de dag" staat in een aparte board met de naam ontspanning. Dat is niet voor niets.
We gaan de saaie herfst-en wintermaanden in en wat mooie foto's met anecdotes in die tijd zijn altijd welkom lijkt me. Een van onze nieuwe leden vroeg zelfs nog om tuinfoto's.

En dan nog even over die zwaan. Als je goed leest Theo, is het geen zwaan met een persoon, maar in een park. Het is maar een voorbeeld. Geen goed voorbeeld misschien. Ik zie zelf ook liever tuinen en planten, maar ik wilde zo ongeveer de grenzen aangegeven. Misschien is die zwaan wel over de grens.

Ik vraag de leden van het forum hun mening te geven. Als er over het algemeen dan kritische geluiden komen, kunnen we altijd nog bijstellen, of zelfs deze draad annuleren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie