Algemeen > Hortus Salmagundi, een tuin die nooit zal af zijn en zijn eigenwijze bewoners

Hortus Salmagundi, een tuin die nooit zal af zijn en zijn eigenwijze bewoners

(1/183) > >>

Johan Keulemans:
Hortus Salmagundi is een tuin die misschien niet aan het klassieke beeld van een tuin beantwoord.
De tuin is door de jaren heen geƫvolueerd en is nog steeds in ontwikkeling. Zodat een mengelmoes ontstaan is van verschillende onderdelen en biotoopjes. Hoe de tuin ontstaan en aangepast geweest is door de jaren heen is te lang om hier te kunnen uitleggen.

Een vraag die ook vaak terug komt is hoe de tuin eruit ziet en of de tuin te bezoeken is. Wel het antwoord daarop is, de tuin en zijn bewoners beslissen zelf wie er eens mag langskomen. En na een aantal ongevraagde en ongewenste bezoekers, die dachten wel eens ongevraagd wat speciaals te moeten meenemen, zijn de bewoners heel argwanend geworden. Zelfs de constante camerabewaking kan die argwaan niet wegnemen.

Alles nu opsommen wat er zoal te vinden is in Hortus Salmagundi zou me te ver leiden, dat wordt met de tijd wel duidelijk (hier of ergens anders op het forum). Hierbij al enkele foto's om een algemeen beeld te laten zien.

Foto 1 Rotstuin 1
Foto 2 Crevice 1
Foto 3 Stapelmuurtje bij crevice 1
Foto 4 Crevice 2

Johan Keulemans:
Nog enkele foto's

Foto 1 Crevisemper
Foto 2 Sempervivumkast
Foto 3 Crocusbak

Johan Keulemans:
Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het allemaal voor elkaar krijg in Hortus Salmagundi. Wel ik zal jullie een geheimpje vertellen. Ik krijg hiervoor hulp. Neen, niet iemand die na zijn uren komt helpen. Maar wel heel speciale hulp, al moet je goed zien wie dat dan wel is. De helpers zijn nogal eigenwijs en niet iedereen kan ze zien. Je moet ze namelijk willen zien. Maar wie goed gekeken heeft kan er al enkele gezien hebben op de foto's.
Over de helpers hun werk, hun belevenissen en wat ze zoal uitspoken dat kan je hier dan volgen.

Johan Keulemans:
De eerste helper is hier jaren geleden toegekomen toen ik nog een klein ventje was. Hij bleek Hortius te heten. Met de jaren moest hij meer en meer hulp laten aanrukken om alles in goede banen te leiden en het werk te kunnen bolwerken. En zo staat hij nu dus aan het hoofd van een hele ploeg gespecialiseerde helpers.

Johan Keulemans:
Nu het ompotten van de Pleione's erop zit zijn Orchideus en Pleionius in hun nopjes. Pleionius was zelfs zo fier dat Pleione 'Riah Shan' en Pleione humilis terug in bloei staan zodat hij er maar een selfie van gemaakt heeft. Wat dan weer niet naar de zin was van Orchideus. Hij is tenslotte de meerdere van Pleionius.
De lokale fotograaf werd opgetrommeld om dit recht te zetten. Zo staan ze nu dus samen op de foto voor de bloeiende Pleione humilis

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie