Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Naar Wisley - Gardens in Woking (UK) met de VRV op 14/05/2011

(1/18) > >>

Luc Gilgemyn:

VRV-DAGUITSTAP – ENGELAND : WISLEY GARDENS – WOKING


Zoals reeds vermeld op onze bijéénkomst in Gent van 06/11/2010 plant de VRV dit voorjaar een dagreis per bus naar de beroemde Wisley Gardens (RHS) in Engeland en wel op zaterdag 14/05/2011.

De bedoeling is om rond 06.15 u de bus te nemen in de omgeving van Gent om vervolgens via de kanaaltunnel vanuit Calais de oversteek te maken en aansluitend vanuit Folkestone rechtstreeks naar Wisley te rijden.  De terugkeer zou langs hetzelfde traject gebeuren en ons tegen ca 22.00 u in Gent terug brengen.  Dit zou ons toelaten om ca 5 uur in de héél uitgestrekte en zeer diverse tuinen door te brengen.  De grote rotstuin en de Alpiene kassen vormen natuurlijk ons eerste aandachtspunt, maar daarnaast zijn er nog talloze buitengewoon interessante collecties te bewonderen, gaande van Rhododendrons en Azalea’s  (uniek schouwspel in die tijd van het jaar !), lente- en zomerborders en een bonsai verzameling, over een hele selectie aangelegde stadstuintjes tot een gigantische tropische serre en nog veel meer.  In het domein zijn ook diverse restaurants, een souvenirshop en een plantencentrum aanwezig om zowel de inwendige mens als de plantenfanaat te “versterken”.  In één woord : een niet te missen gelegenheid !

Hieronder kunt u zich reeds een beeld vormen van al het “rotsplant-moois” dat daar te zien is.  Op de site van Wisley Gardens zelf, kunt u zich nog een vollediger beeld vormen. http://www.rhs.org.uk/Gardens/Wisley

Als vereniging is het er ons vooral om te doen, zoveel mogelijk VRV- leden  (en eventuele vrienden en kennissen) de gelegenheid te bieden om al dat moois te zien.  Daarom willen wij de prijs zo democratisch mogelijk houden, zonder er natuurlijk geld op toe te leggen.  Het is ons daarom onmogelijk op dit moment een vaste prijs aan te bieden, gezien de (gedeelde) kost in grote mate afhangt van het aantal deelnemers.
De kost schatten wij op ca 55 € indien we 30 mensen mee krijgen, als we een 40-tal medereizigers kunnen warm maken, daalt die kost tot 45 € !  Bij nog meer gegadigden gaat de prijs nog verder naar beneden.  Het ingangsgeld tot de tuin (ca 9,5 € in groepsverband) is reeds inbegrepen !

Omdat de nodige (bus) reservaties moeten worden gemaakt, willen wij graag zo snel mogelijk een idee van het aantal liefhebbers hebben.  Daarom hadden wij graag tegen uiterlijk 5/2 op de lezingendag in Gent van u gehoord wie (en met hoeveel mensen) geïnteresseerd is in deze uitstap.  Er zal dan ook een voorschot van 10 € worden gevraagd.  
Wie niet naar de lezingendag kan komen, kan zijn interesse doorgeven aan één van de bestuursleden of per mail op : info@vrvforum.be en het voorschot van 10 € per persoon overmaken op de VRV rekening nr 734-0107863-08 met vermelding : “Wisley”.

Wij hopen op een zeer grote respons en voor eventuele vragen kunt u steeds bij de bestuursleden terecht.


  Als voorproefje, hieronder een aantal foto's, gemaakt in mei 2009, van het alpiene gedeelte van de tuinen...  Dan kunnen we alvast gaan likkebaarden voor zoveel moois...vooral in deze bar koude wintertijden  ;)

1-2-3 : enkele algemene beelden van o.a. de ingang.
4 - één voorbeeld uit de fantastische Bonsai collectie die er ook te zien is.

Luc Gilgemyn:
De (uitgestrekte !) rotstuin is gelegen tegen een natuurlijke helling en bevat ook een aantal waterpartijen.

Luc Gilgemyn:
Nog meer beelden van de rotstuin !

Luc Gilgemyn:
De alpiene kassen staan op een plateau hoog boven de rotstuin en zijn omringd door o.a. een schitterend begroeide tufsteenmuur.

Daarin zat o.a. een prachtig exemplaar van Edraianthus pumilio schoon te wezen (foto 4)

Luc Gilgemyn:
En in die kassen.... tja... daar is natuurlijk het mooiste van het mooie verzameld, zoals o.a. deze schitterende Lewisia's rediviva (foto's 3 en 4)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie