Planten > Succulenten, cactussen, caudiciformen, Bromeliaceae

Sempervivum en Jovibarba

(1/85) > >>

Luc Scheldeman:
Een experiment met een trog die ik over had. Deze is als een "spleettuin" opgebouwd en met een tiental Sempervivum/Jovibarba soorten beplant in de lente vorig jaar. Eens zien wat dit op termijn wordt.

Marc Van den Bril:
Ik weet niet of er hier  liefhebbers zitten van sempervivums en jovibarba's?

Indien, ja, hebben jullie dit jaar ook zo'n enorme bloei. Hier gaan enorm veel planten bloeien. Jovibarba's, Sempervivums Heuffeli's. Meerdere planten bloemen compleet, dus ook op de 'nakomelingen' en dreigen dus volledig verloren te gaan. Bij de Rosularia's en Orostyachyssen blijkt het nogal mee te vallen.


Groetjes,

Marc



Jozef Lemmens:
Marc, ik heb maar een paar Sempervivums en Jovibarba's en die zijn dan nog eigendom van de vereniging  :). Dus het is moeilijk om te zeggen of deze nu harder bloeien dan anders, maar het is wel zo dat de meeste rotsplanten beter gebloeid hebben dit jaar, vermoedelijk door de strenge winter die we gekend hebben.

Frankie Wulleman:
Ik heb ook wel een paar sempervivums  in mijn tuin en de bloei lijkt me niet minder of meer dan andere jaren. De eerste foto toont een sempervivumspecies die wellicht één van mijn allereerste rotsplanten moet geweest zijn. Ik vindt dat hij hele mooi gekleurde rozetten vormt en het is nog een gift van mijn schoonvader zaliger. Die allereerste sempervivum is o.a. een beetje de aanzet geweest tot de rotsplantenhobby.

De tweede foto toont een gewone spinnewebhuislook op een maanrots die in bloei staat. Bemerk ook de spontane zaailing van dat andere 'gewone plantje', asplenium trichomanes die ik eveneens kan waarderen.

Marc Van den Bril:
Mooi! Met die plantjes kan je echt van die mini rotstuintjes maken.

Groetjes

Marc

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie