Planten > Orchidaceae

Dactylorhiza

<< < (4/115) > >>

Wim Boens:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 25 juni 2010, 08:26:54 ---ik heb nog nooit een insect op mijn dactylorhiza's  gezien aan de vijver ,  en toch zijn ze ieder jaar goed bestoven en geven ze heel wat zaad - is het soms een nachtvlinder of de wind ????
Groetjes
Lily-Anne

--- Einde van citaat ---

Hoi Lily-Anne,

normaal worden ze wel bestoven door insecten... dit is een interessant artikel daarover:

http://www.biw.kuleuven.be/lbh/lbnl/ecology/pdf-files/pdf-art/hans%20j/bestuivorchidNatuurFocus_3_2.pdf

Lily-Anne Vereecken:
Boeiend artikel Wim - bedankt
Dan zullen die hommels of andere insecten altijd komen als ik eens niet kijk denk ik , tenzij ze actiever zijn op een bepaald uur en ik ze telkens juist mis
groetjes
Lily-Anne

Frankie Wulleman:
Dactylorhiza's aan de vijver? Staan die dan werkelijk in drassige grond of betreft het een folievijver en staan ze in gewone tuingrond? En om welke soorten gaat het juist?

Pim Hols:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op 25 juni 2010, 18:25:37 ---Dactylorhiza's aan de vijver? Staan die dan werkelijk in drassige grond of betreft het een folievijver en staan ze in gewone tuingrond? En om welke soorten gaat het juist?

--- Einde van citaat ---

Bij mij staan ze overal Frankie. In de zon of de schaduw, vochtig of wat droger. Ze vermeerderen zich gestaag. In de schaduw, vochtig en met wat compactere grond doen ze het het best en worden het, bij mij althans, aanzienlijke exemplaren.

Lily-Anne Vereecken:
Mijn dactylorhiza's staan in mijn vijver ( folie vijver ) in vijvermandjes tussen de andere moerasplanten .Mijn eerste dactylorhiza heb ik gekocht in een vijvercentrum .Het is wel belangrijk dat ze niet continu met hun wortels  in het water staan  , want anders kunnen die rotten .Daarom zet ik die mandjes op stenen , tot de orchideetjes zeker niet in het water staan .
De mandjes begroeien aan de zijkanten met mos en vallen dan niet meer op en zien er vrij natuurlijk uit .
Zodra ik het kan , zal ik er wel eens een foto van plaatsen - de bloei gaat nu stilaan ten einde , maar gelukkig heb ik weer foto's  gemaakt , zodat ik er nog lang van kan nagenieten .- even geduld
groetjes
Lily-Anne

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie