Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Tuinproblemen en hun oplossingen (?) Natuurfenomenen ea.

Vorstperiode eind 2014

(1/2) > >>

Ruben Billiet:
Iedereen die plantenfanaat is volgt nu angstvallig het weerbericht!
Matige vorst tot -10 op zondagnacht en zelfs tot -15 in de ardennen, voor belgie.
Hopelijk sneeuwt het morgen en blijft deze liggen op de relatief warme bodem. Anders kunnen we aan de slag met vorstdoeken om eventuele schade zoveel als mogelijk te beperken...

Luc Scheldeman:
Ik neem na de desastreuze winter van 2012 geen risico meer. Vandaag heb ik de warmeluchtblazers met thermostaatsturing in de serres geplaatst en de koude bakken afgedekt met isolatiemateriaal.  De planten die nu al in blad staan zitten daardoor wel in het donker maar beter zo dan het loof te laten bevriezen.

Gerard Verweij:

--- Citaat van: Ruben Billiet op 26 december 2014, 13:19:18 ---Iedereen die plantenfanaat is volgt nu angstvallig het weerbericht!
Matige vorst tot -10 op zondagnacht en zelfs tot -15 in de ardennen, voor belgie

--- Einde van citaat ---

Je zal er maar zitten........brrrrrrrr.
Daar gaat weer een gasfles.
Nu plm 15/20 cm sneeuw.   6))

Ruben Billiet:
Hier nog niets van sneeuw! Ik volg de weerberichten van dichtbij en ze geven toch voor zuid west vlaanderen deze namiddag zo'n 5cm uit. Hoe meer naar de kust hoe minder kans.
We kruisen de vingers voor sneeuw anders is het vorstdoeken leggen

Jonna Sudenius:
Vrijwel alles dat ik in mijn tuin en kas heb staan kan probleemloos - 15°C verdragen. De paar uitzonderingen zal ik  opnieuw moeten zaaien of vervangen door goed winterharde.   Ik heb er bewust voor gekozen om goed winterharde planten op te kweken. Persoonlijk vind ik afdekken, e.d. veel te veel werk en een verwarmde kas veel te duur.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie