Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Rotsplanten / Re: Bloei Maart -April 2024
« Laatste bericht door Thomas Eckert Gepost op Gisteren om 12:17:01 »
We blijven in dezelfde kleuren ..Claytonia megarhiza , dewelke Ger me recent heeft mee gegeven .Dus voorlopig geen credits aan mezelf .


Met je prachtige Claytonia megarhiza heb je precies mijn smaak te pakken. Ik had ooit een klein exemplaar, maar die ging na twee jaar weer dood. Gelukkig heb ik verschillende zaaipotjes waar je al wat zaailingen kunt zien.

Een kleine tip voor verdere kweek van een Canadese vriend. Deze soort reageert gevoelig op overmatige warmte in het wortelgebied.

Toevallig kreeg ik een paar dagen geleden een foto van een groot exemplaar van een
Claytonia megarhiza v. nivalis, die ik jullie niet wil onthouden...
12
Houtige gewassen, coniferen, seizoensbeelden / Re: Daphne 2024
« Laatste bericht door Marc Coolens Gepost op Gisteren om 12:06:33 »
Mooie foto's  Frankie  vooral deze met de reebokken , natuur op zijn best ((14 ((14
13
Rotsplanten / Re: Bloei Maart -April 2024
« Laatste bericht door Thomas Eckert Gepost op Gisteren om 11:59:43 »
De Townsendia met de grootste bloem en gelukkig relatief korte steel...T. parryi.

Prachtig Thomas ! Ik zou moeten kijken of ik die nog heb inmiddels ...Hier is Townsendia exscapa één van de eerste bloemende Townsendia's .Uit zaden opgekweekt van Olda Flowers ...
De naam 'ex scapa ' beduid : ex is zonder en scapa is bloemstengel dus haast zonder bloemstengel . Maar dat hebben natuurlijk wel meer Townsendia soorten  ))4 ))4

Prachtig, deze Townsendia excarpa. Ik had hem een paar jaar geleden ook. De mijne zag er echter iets anders uit. Zoals je in de bijlage kunt zien, was de bloem ook helemaal wit in het midden. Ik heb nog nooit zo'n pure kleur gezien.

Helaas is het in dit geslacht Townsendia een grote chaos om de exacte soort te bepalen. Verkeerd geïdentificeerde zaden bestaan al heel lang... omdat sommige soorten heel moeilijk te onderscheiden zijn. Ter verduidelijking een tweede foto van Townsendia scabigera.... dat is tenminste de naam waaronder ik hem destijds heb gekregen. Ik kan niet zweren of het waar was of niet.

Conclusie... We zijn het erover eens dat ze allemaal mooi zijn zonder precies te weten welke het zijn.
14
Bloembollen-Knollen-Wortelstokken / Re: Iris 2024
« Laatste bericht door Eberhard Prößdorf Gepost op Gisteren om 10:52:21 »
-Iris humilis
15
Bloembollen-Knollen-Wortelstokken / Re: Allium 2024
« Laatste bericht door Eberhard Prößdorf Gepost op Gisteren om 10:40:36 »
Sommige Alliums bloeien nu: -Allium ellisii -Allium austroiranicum (gezaaid december 2015, eerste bloei dit jaar) -Allium egorovae (buiten).
16
Orchidaceae / Re: Cypripedium
« Laatste bericht door Eberhard Prößdorf Gepost op Gisteren om 10:33:56 »
De eerste Cypripedium die hier bloeit is altijd Cypripedium formosanum. Erg makkelijk te houden hier, maar gevoelig voor vorst tijdens de bloeiperiode (die zich dit jaar tot nu toe niet heeft voorgedaan).
17
Rotsplanten / Re: Gentiana 2024
« Laatste bericht door Herman Mylemans Gepost op 16 april 2024, 23:05:38 »
Frankie, mooie angustifolia's
18
Houtige gewassen, coniferen, seizoensbeelden / Re: Daphne 2024
« Laatste bericht door Frankie Wulleman Gepost op 16 april 2024, 23:00:26 »
De Daphneheuvel is een uniek stukje natuur, maar ook de omliggende omgeving is super. We bevinden ons hier in een gebied wat men de Siegendorfpusta noemt, en ooit deel uitmaakte van de onmetelijke Hongaars vlakte. De vergezichten zijn enorm. Je hoort er alleen de wind en de vogels en het is enkel genieten van de geuren van de natuur en de massieve wolkenformaties. Ik heb me er enorm vermaakt. De  ideale plaats om tot rust te komen!

Bemerk op de tweede foto de grote kudde reebokken in het open veld die er overal in grote getale te zien zijn. Vanwege de grote afstand tussen de kudden en ons, lopen ze niet eens weg. Gek om te zien, maar door de grote afstand wanen ze zich veilig genoeg.

Op de laatste foto, een picknick aan de rand van een bosje. Een betere picknick plaats kan je je niet voorstellen. Overal in het terrein liggen er kleine en grotere bosjes. De bomen worden er niet echt groot door de voortdurende harde wind en de ondiepe ondergrond. Grote eiken en beuken zal je hier daarom niet vinden. Wel veel snelgroeiende bomen als wilg en berk.
19
Orchidaceae / Re: Cypripedium
« Laatste bericht door Kris De Raeymaeker Gepost op 16 april 2024, 22:47:40 »
Cypripedium henryi stond in de zone van de planten die houden van zuur ..Zal de foto morgen meesturen want hij wil niet verkleind worden
20
Houtige gewassen, coniferen, seizoensbeelden / Re: Daphne 2024
« Laatste bericht door Frankie Wulleman Gepost op 16 april 2024, 22:40:32 »
Daphne cneorum groeit er in steppelandschap samen met Adonis vernalis. Beide planten zorgen voor een ongezien schouwspel. Het fototoestel mocht nog eens overuren maken...

Supershots Frankie !!!!! Bedankt om te delen . Iedere plantenliefhebber wil wel genieten van zulk schouwspel .Op welke hoogte is dit ongeveer ?

Daphne cneorum en Adonis vernalis, je zou ze niet meteen samen in hetzelfde biotoop verwachten, maar niks is minder waar. Het is inderdaad genieten geblazen, Kris, je krijgt dit niet elke dag voor de lens... Hoogte van dit biotoopje is amper 170 m boven de zeespiegel. We bevinden hier ons dit keer niet in de alpen, maar in een het restant van een steppegebied dat ooit deel uitmaakte van de Hongaarse poesta. In de streek liggen er diverse sites die men via beheer in stand probeert te houden. Je kan het een beetje vergelijken met onze inheemse kalkgraslanden, maar dan heel wat groter. De omstandigheden zijn hier droog, zon en wind.

Om duimen en vingers van af te likken Frankie !! Prachtig en onbekend !!  ((6

Onbekend... ja toch zeker voor ons, Luc. Voor de locals is dit plekje wel iets bekender. Maar ook dat is relatief... we hebben bijna 5 uur in die regio doorgebracht en slechts 1 brave ziel tegen gekomen... . Dus ja, het is er zeker geen volkstoeloop. Bekijk nog eens deze helling (een van de vele) en probeer het aantal daphnes te tellen. In het ganse gebied moeten er ergen tussen de 300 en 400 staan, schat ik! Het is dus wel een uniek plekje.
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10