Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Op reis door de Rocky Mountains

(1/14) > >>

Mark Stolk:
Zoals beloofd zal ik wat foto's van onze zomervakantie laten zien. We starten in Olympic Park bij Seattle.  Een prachtig natuurgebied aan de Pacific kust. We hebben een tocht gemaakt bij Hurricane Ridge waar je bijzondere flora en fauna tegenkomt die ook deels uniek is voor dit gebied. Als eerste de Erythronium montanum (avalanche lily). Verwant is de Lilium columbianum tegen de magnifieke achtergrond. Overal grote plakken Phlox hoodii. (tenminste, ik hoop dat ik alles goed gedetermineerd heb, verbeteringen zijn welkom!)

Mark Stolk:
Naast de bijzondere flora ook veel bijzondere en voor ons nieuwe dieren. Meest opvallend was de Mamota olympus, een alleen daar voorkomende variant van het bekende Murmeltier, overigens ernstig bedreigd door de toenemende populatie coyotes. We vonden een bijzondere ridderspoor; Delphinium glareosum, die ik niet goed thuis kon brengen. Maar een foto opgestuurd naar de botanische tuin van Seattle en snel een antwoord teruggekregen. We zagen ook veel Allium crenulatum (aldaar Olympic onion genoemd).

Mark Stolk:
Er was daar natuurlijk nog veel meer te zien, maar de reis is best nog lang. Terug lopend naar de auto zagen we nog de Phacelia cericea (silky scorpionweed of sky-pilot), een heel veld met Platanthera dilatata, de Aquilegia formosa en tenslotte enkele Dodecatheon pulchellum, oftewel de pretty shootingstar, en dat was ie zeker! Verder nog een aantal nieuwe vogelsoorten gezien en een orchidee die ik nog niet kan thuisbrengen.

Bert Stegeman:
je maakt prachtige foto's. foto  Lilium columbianum  is perfect.
goed begin

Luc Gilgemyn:
Mooie start, Mark, en dan nog op een voor mij heel bijzondere locatie.

Mag ik vragen welke periode je daar was.
Toen ik het plezier had Hurricane Ridge te bezoeken (onderhand al wel 20 jaar geleden...  :( ) lag daar op sommige plaatsen nog een sneeuwmuur (opgeworpen door sneeuwruimers) op zij van de weg van anderhalve meter.  Ook elders waren nog heel wat sneeuwvlekken te bespeuren - daar kwam de Avalanche Lilly (Erythronium) toen ook doorheen piepen.  Prachtige herinneringen.
Vergis ik mij of lag er bij jouw bijna geen sneeuw meer ?
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie