Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Alles over vermeerderen

Zaaien van rotsplanten

<< < (73/74) > >>

Piet Kok:
Ik heb goede verhalen gehoord over vóórweken in Gibbellerinezuur. Wie heeft daar ervaring mee?
Bij de zadendistributie heb ik een aantal Fritillaria zaden verkregen. Deze staan bekend als zeer trage kiemers. Heeft iemand tips om de kiemrust wat sneller te doorbreken?

Peter Rijntjes:

--- Citaat van: Piet Kok op 24 januari 2019, 20:47:21 ---Ik heb goede verhalen gehoord over vóórweken in Gibbellerinezuur. Wie heeft daar ervaring mee?
Bij de zadendistributie heb ik een aantal Fritillaria zaden verkregen. Deze staan bekend als zeer trage kiemers. Heeft iemand tips om de kiemrust wat sneller te doorbreken?

--- Einde van citaat ---
Hoi Piet,
Ik gebruik ook wel GA3 om kiemremmers te doorbreken. Ervaring met Pulsatilla zaad heb ik niet met deze plant hormoon. Maar als ik het zou proberen, dan met 1 gram poeder op 1 liter regenwater en dat voor 24 uur. Daarna afspoelen, zaaien en buiten zetten. Vaak is minimaal nog 4 a 6 weken koude nodig.

Gerrit Eijkelenboom:
Wie heeft een oplossing voor mosvorming in zaaipotten. Vooral bij 1 jaar oud zaaisel is dat waardeloos. Kieming lijkt mij dan uitgesloten.

Lily-Anne Vereecken:
Dag Gerrit, het is toch geen levermos? Want daar kan echt zoogde als niets door . Dat vraagt een andere aanpak .
Een laagje vermiculiet kan vermoedelijk wat verlichting geven . Daar kan nog wat licht door voor het kiemen en beperkt de verdamping wat, zodat je minder  water hoeft te geven . Eens een testje doen of het voor jou wat uitmaakt. Misschien kan het ook helpen als je eerst een beetje zaad op het zaaimedium doet en dan een laagje fijn split waartussen je het zaad zaait. Even vernevelen , zodat de zaadjes tussen de steentjes vallen. Misschien zijn er nog meer tips- de specialisten onder ons zullen je wel verder tips geven .

Luc Scheldeman:

--- Citaat van: Gerrit Eijkelenboom op 19 april 2021, 10:30:57 ---Wie heeft een oplossing voor mosvorming in zaaipotten. Vooral bij 1 jaar oud zaaisel is dat waardeloos. Kieming lijkt mij dan uitgesloten.

--- Einde van citaat ---
Als er nog geen kieming is kan je eventueel manueel gaan verwijderen met een pincet.
Ik doe dit wel eens met zaaipotten die nog niet veel mosvorming hebben.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie