Planten > Schaduwplanten

Bloei in de schaduw 2024

<< < (4/4)

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Herman Mylemans op 22 mei 2024, 18:27:49 ---
--- Citaat van: Luc Gilgemyn op 22 mei 2024, 17:44:25 ---Is er iemand die het verschil weet tussen de 'gewone' Haberlea rhodopensis en deze H. rh. var Ferdinandi Coburghi ?? Zie ook de foto hierboven.

--- Einde van citaat ---
Luc, lees dit eens: https://www.srgc.org.uk/logs/logdir/2013Nov291385684453IRG47November2013.pdf

--- Einde van citaat ---

Bedankt Herman, interessant artikel !

Kris De Raeymaeker:
Rhodothamnus chamaecistus is een plant die hier toch bij de grote uitdagingen hoort ....Eigenlijk is het niet uitsluitend een schaduwplant misschien ? Alhoewel ik hem in SloveniĆ« meestal in de rotsen zag aan de schaduwkant .....Maar in onze zomers van de laatste jaren (niet dit jaar!!!)kan  hij niet zomaar bakken in de zon want dan is hij gegarandeerd dood ...Ik zag hem al wel in rotstuinen in Duitsland bijvoorbeeld waar hij behoorlijk wat zon krijgt en er niet onder lijd . Maar het zuiden van Duitsland heeft toch een ander klimaat dan wij .Hoe dan ook is het geen  plant voor zure grond wat ik vroeger eerst wel dacht ...In het peatbed werd het dan ook nooit wat op langere termijn .Dit exemplaar in pot geeft voor het eerst enkele bloempjes ...Schamel in vergelijking met hoe ze in de natuur kunnen bloeien.
Ik heb nu enkele proeven lopen met 2 uitgeplante exemplaren waarover later hopelijk meer ....   

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Kris De Raeymaeker op  6 juli 2024, 10:51:21 ---Rhodothamnus chamaecistus is een plant die hier toch bij de grote uitdagingen hoort ....Eigenlijk is het niet uitsluitend een schaduwplant misschien ? Alhoewel ik hem in SloveniĆ« meestal in de rotsen zag aan de schaduwkant .....Maar in onze zomers van de laatste jaren (niet dit jaar!!!)kan  hij niet zomaar bakken in de zon want dan is hij gegarandeerd dood ...Ik zag hem al wel in rotstuinen in Duitsland bijvoorbeeld waar hij behoorlijk wat zon krijgt en er niet onder lijd . Maar het zuiden van Duitsland heeft toch een ander klimaat dan wij .Hoe dan ook is het geen  plant voor zure grond wat ik vroeger eerst wel dacht ...In het peatbed werd het dan ook nooit wat op langere termijn .Dit exemplaar in pot geeft voor het eerst enkele bloempjes ...Schamel in vergelijking met hoe ze in de natuur kunnen bloeien.
Ik heb nu enkele proeven lopen met 2 uitgeplante exemplaren waarover later hopelijk meer ....

--- Einde van citaat ---

Een prachtige soort vind ik dat Kris, langs hier zie je ze echter zelden of nooit aangeboden denk ik.  Cliff Booker heeft een aantal prachtig bloeiende exemplaren zag ik ooit passeren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie