Algemeen > Evenementen: Waar naartoe??

Bijeenkomst van 6 maart 2010 in Gent

(1/2) > >>

Kris De Raeymaeker:
Hallo beste leden,
Op 6 maart komen we weer bij mekaar .
In de namiddag is er een lezing over Galanthus door Ruben Billiet.
In de voormiddag laat ik jullie beelden zien over Zakynthos en Cyprus.
Vorig najaar was ik op beide plaatsen om vooral Cyclamen te bestuderen/fotograferen  (hederifolium ,cyprium en persicum)
Maar zoals steeds -en maar goed ook -kom je dan nog andere interessante planten en bloembollen tegen .
Ik geef je hierbij reeds 2 impressies en hoop jullie allen te mogen begroeten in Gent .  

Frankie Wulleman:
Bij deze nog eens proficiat aan onze beide sprekers, Ruben en Kris, die elk een goede voordracht brachten over respectievelijk Galanthus en de Griekse flora. Ik heb er alleszins weer wat van opgestoken. Zoals bijvoorbeeld wat brekerzand in het hart van een sneeuwklokjesplant (net boven de manchet) gooien om teneinde de zeer schadelijke narcisvlieg te beletten er zijn eitjes af te zetten. En wat te denken van de Cyclamen in Griekenland die in gaten en smalle voegen van stenen kunnen groeien wat hiermee aantoont dat ze ook geschikt zijn als crevicegardenplant.
Zoals gewoonlijk dus hadden de afwezigen maar weer eens ongelijk.

Wim Boens:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op  8 maart 2010, 22:41:47 ---Zoals bijvoorbeeld wat brekerzand in het hart van een sneeuwklokjesplant (net boven de manchet) gooien om teneinde de zeer schadelijke narcisvlieg te beletten er zijn eitjes af te zetten.

--- Einde van citaat ---

Interessant, zal ik zeker proberen dit jaar. Ik heb tot nog toe nog nooit last gehad van de narcisvlieg maar nu ik dit hier neergeschreven heb zullen ze zeker komen.

Kris De Raeymaeker:
Zoals voorgaande jaren en omdat de "kas " het nog toeliet (dus met de goedkeuring van onze penningmeester Jef)hebben we zaterdag ll een geschenkje uitgedeeld aan iedere aanwezige.
Het betrof Morisia monanthos .
Dit leuke rotsplantje komt van nature voor in Corsica.
Vroeger verspeelde ik deze soort al eens buiten maar sinds een paar jaren doet hij het uitstekend in onze rotstuin.Ik heb hem in de "tufsteen "uitgeplant en daar bloeit hij zich te pletter.
Echt de moeite als hij het naar de zin heeft.Zal trachten een foto te posten als hij dit jaar bloeit in de tufsteen.
Deze foto is nog van vorig jaar en niet van de plant in de tuf maar van een reserveplant in pot.
Hou hem droog in de winter en geef hem veel zon en je zal er nog lang kunnen van genieten.
Laat ons maar eens weten hoe het afloopt . 
 
 

Frankie Wulleman:
De grote potkluit liet natuurlijk niet toe om hem in een tufsteengat te krijgen of het moest al een maankrater zijn, ik heb hem opgepot in een arm mengsel van brekerzand, dolomietgruis en wat potgrond. Vooraleer ik hem heb opgepot heb ik er enkele worteltjes uitgepeuterd en deze apart opgepot, enkele wortelstekken genomen in feite. Eens zien of het lukt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie