Planten > Rotsplanten

Bloei in juli/augustus 2010

(1/21) > >>

Luc Gilgemyn:
Nieuw itemke opgestart, dit keer voor twee maanden om de verlofperiode te overbruggen...  8)

Frankie Wulleman:
De eer is aan mij zie ik om deze maand te starten. Dit doe ik met een 'gewone' rotsplant: een havikskruid, Hieracium mixtum subsp. Bombycinum, die een plaatsje heeft in de crevicegarden. Zoals bij de meesten bekend maakt deze plant prachtige behaarde bladeren. Velen vinden de 'paardebloemen' storend, in deze periode van het jaar kunnen we van nu voort echter enkele bloemen best gebruiken in de rotstuin. De plant zaait zich gemakkelijk uit zodat je nooit zonder hoeft te zitten.

Frankie Wulleman:
En  niet alleen in juni bloeien er campanula's, bij mij komen ze nu pas op kruissnelheid. De eerste twee foto's tonen de al eerder getoonde Campanula cochleariifolia. Hier staat hij in een maanrots die in een schaal ligt. Hij heeft de steen al helemaal doorwoekerd.
De twee laatste foto's tonen Campanula 'Thorpedo'. Deze blijft een mooie compacte pol behouden en wordt zo'n 7 cm hoog. Hij bloeit rijk met halfdubbele bloemen. Een favoriet!

Jozef Lemmens:
Campanula kemulariae komt uit de Kaukausus. Dit is de witte vorm en deze blijft vrij compact.

Pim Hols:

--- Citaat van: Jozef Lemmens op  1 juli 2010, 22:06:10 ---Campanula kemulariae komt uit de Kaukausus. Dit is de witte vorm en deze blijft vrij compact.

--- Einde van citaat ---

Je hebt toch altijd weer van die aparte, speciale soorten Jef, schitterend. Fraai blad ook trouwens.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie