Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Monte Moro Italië 🇮🇹

(1/2) > >>

Jeroen van Berkom:
Hallo allemaal, hier ook wat foto’s van de Monte Moro bij Macugnana. Een vanuit de Lago Maggiore zeer eenvoudig te bereiken bergpas die de grens met Zwitserland vormt en een kabelbaan biedt die tot ruim 2800 meter gaat. Met een indrukwekkend Madonnabeeld aan de top bovendien.

Jeroen van Berkom:
En nog meer foto’s van deze prachtige plek. Op ca. 1600 meter vond ik deze plant die in rotsspleten groeide. Ik vermoed dat het een Androsace is maar dat lijkt onlogisch gezien de groeihoogte van deze plant. Iemand een tip? 😉

Mark Stolk:
Prachtig daar Jeroen en mooie foto’s! ((3

Jeroen van Berkom:
Hartelijk dank Mark!

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Jeroen van Berkom op 12 augustus 2023, 14:00:41 ---Hallo allemaal, hier ook wat foto’s van de Monte Moro bij Macugnana. Een vanuit de Lago Maggiore zeer eenvoudig te bereiken bergpas die de grens met Zwitserland vormt en een kabelbaan biedt die tot ruim 2800 meter gaat. Met een indrukwekkend Madonnabeeld aan de top bovendien.

--- Einde van citaat ---

Mooie beelden Mark !
Ik was vele jaren geleden boven op de Monte Moro pas, maar dan komend vanuit de Zwitserse kant.  Vanuit het Saastal (Saas Grund/Saas Almagell kom je ook bovenop de Monte Moro met schitterend zicht op het hele Monte Rosa massief !  Bedankt voor de herinnering !

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie