Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Planten gezocht of aangeboden

Saxifraga florulenta

(1/2) > >>

Peter Rijntjes:
Wie weet er een adres voor zaad/planten van Saxifraga florulenta of heeft er zelf staan?
Ik ben er al een poos naar op zoek, maar kan niets vinden. Ik weet dat ze moeilijk te kweken zijn maar de natuurlijke vindplaats is toch niet zo heel ver verwijderd van ons vandaan. Ik denk dat er af en toe best wel mensen van het forum in de buurt van de plaats komen waar zij groeien.
Wie laat wat horen?

Vriendelijke groet,
Peter

Wim Boens:
Peter,

zo te zien komt er geen antwoord. Dit lijkt een (bijna) onvindbare soort te zijn.

Anders misschien eens vragen bij SAJA (de Franse rotsplantenvereniging; http://saja.free.fr/)?

Kris De Raeymaeker:
Ik ken niemand die hem in cultuur heeft Peter ....en ik heb altijd begrepen dat hij in de natuur ook erg schaars voorkomt . (en soms  op onbereikbare plekjes)Hij is nog steeds bedreigd in de natuur volgens het boek van Malcolm Mc Gregor.
Kan niet helpen.
Het is een plant van de granietrotsen (of gneiss)  en die zijn vaak heel lastig in cultuur , planten van de kalkrotsen zijn meestal makkelijker te kweken.Het feit dat hij er jaren over doet eer hij bloeit (bloei is eindstandig)en alleen bloeit als de omstandigheden allemaal oké zijn zal ook niet meteen bijdragen tot een goede verspreiding.   
Succes nog met de zoektocht.

Peter Rijntjes:
Dank je Kris,

ik ga zeker verder met mijn speurtocht. Als ik wat tegenkom zal ik U informeren. Tenminste als je interesse hebt. Wat vind jij trouwens van de saxifraga longifolia?

Vriendelijke groet,

Peter

Ger van den Beuken:
Peter, even als antwoord op jouw vraag naar Sax. florulenta.
In het verleden zijn er enkele specialisten geweest die getracht hebben deze soort te kweken van zaadgoed, dit echter met slechte ervaringen en zonder succes.
Daarom destemeer een dringend advies om onze vingers weg te houden van deze zeldzame en beschermde rariteit van de Maritieme Alpen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie