Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Andalucia oktober 2022

(1/17) > >>

Kris De Raeymaeker:
Geïnspireerd door de reisverhalen van Bert en Danny gaan we ook nog ons steentje bijdragen .Eind oktober 2022 waren we namelijk nog een weekje naar Andalusië getrokken met tevens de hoop om nog wat bloeiende bolgewassen aan te treffen . De wish list bestond uit o.a.  3 soorten Crocus , 3 soorten Colchicum , en een aantal Narcissus om maar de belangrijkste te noemen .
Als jullie willen weten wat het resultaat was dan zal het volgen van dit kort verslagje de uitkomst bieden .
We waren gestationeerd in Estepona en daar stond deze Ceiba speciosa overal te bloeien . Dit is een succulente plant en tevens caudiciforme plant (opsparen vocht in de dikke stam) . Een soort Baobab dus .
De vroegere naam van deze plant was Chorisia speciosa .De Nederlandse naam is de zijdeboom en dat is te bemerken aan de vruchten .De zijde wordt commercieel gebruikt voor het maken van vullingen voor kussens .De bloemkleur kan verschillen ...

Kris De Raeymaeker:
De stam heeft stekels ...Als jong exemplaar zag je deze tropische plant vroeger wel een keer aangeboden op cactus en succulenten beurzen .
De vrucht kan je hier ook tevens zien op 1 van de foto's . Smaken verschillen maar ik vind dit een bijzonder attractieve plant .

Kris De Raeymaeker:
Een andere succulent met grote architectonische waarde die je in Estepona kan spotten is Furcraea foetida 'Mediopicta' . Je zou kunnen denken dat je te maken hebt met een Agave maar dat is niet zo . Ze behoren wel tot dezelfde familie namelijk de  Asparagaceae . De bloemstengels worden enkele meters hoog. Ik vermoed dat de bloei -net als bij Agaves-eindstandig is en de rozet die bloeit dus afsterft .

Kris De Raeymaeker:
Langs de Paseo Marítimo de Estepona wemelt het van de sukkulenten en cactussen . Vaak zijn die waarschijnlijk al van respectabele leeftijd aan de grootte te zien. Het klimaat is ginder van die aard dat ze gewoon buiten kunnen blijven in de wintermaanden ...Op de eerste 2 foto's kan je Euphorbia ingens bemerken .
Foto 3 is Dasylirion .
De vierde is de stekelige Cylindropuntia imbricata .

Kris De Raeymaeker:
Ook nog wat uit de kluiten gewassen Cereus soorten ...en een bloeiende Agave  vlak bij de zee...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie