Planten > Houtige gewassen, coniferen, seizoensbeelden

Coniferen

(1/29) > >>

Frankie Wulleman:
Het hoeven niet altijd bloemen te zijn. Dit conifeertje, Picea abies 'Little gem' oogt ook aardig met zijn frisgroene naaldjes.

Frankie Wulleman:
Deze nog jonge Juniperus communis 'Compressa' staat voorin de rotstuin en doet dienst als verticaal opgaand element tussen de eerder vlakke begroeiing.

Kris De Raeymaeker:
Deze kleinblijvende conifeer -ik vermoed dat het geen echte mini of dwerg blijft?- is mooi omdat hij al in zijn jeugd mooie kegeltjes maakt.Nog geen 30 cm hoog en kijk eens wat voor mooie kegels erop komen.
Picea abies 'Push'

Frankie Wulleman:
Dit is een Picea omorika 'nana', zoals blijkt uit de naam wordt hij voorgesteld als een dwerg. Zonder jaarlijkse snoei was deze spar echter al veel groter. Elk jaar nijp ik de jonge nog zachte scheuten weg, waardoor hij ook een erg compacte habitus krijgt.

Frankie Wulleman:
Picea abies 'Acrocona nana', is een zogenaamde dwergconifeer. Dit boompje is inderdaad na tien jaar ongeveer een halve meter hoog en 80 cm breed. Het boompje maakt lange scheuten die meer naar beneden dreigen te hangen. Elk jaar produceert hij hele mooie kegels die in jong stadium bijna bloedrood zijn en later naar bruin verkleuren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie