Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > In en rond onze rotstuinen

Planten die onze rotstuin boeiend houden als de hoofdbloei achter de rug is

(1/22) > >>

Kris De Raeymaeker:
Stilaan komen we toch min of meer terecht in een periode waarin de bloei vermindert of misschien zelfs geheel wegvalt in sommige tuinen ...Hoe houden we dan onze rotstuinen nog interessant om naar te kijken? Door planten met mooi en interessant blad, door mooie kussens en plantenvormen,door planten met sterke structuren enzovoort.
Zelf vind ik deze Pinus heldreichii 'schmidtii' zo'n fantastische conifeer die ook voor structuur zorgt en de rotstuin boeiend maakt als er eens wat minder bloei is ...   

Frankie Wulleman:
Dat exemplaar ziet er beeldig uit, Kris. Hoe oud is die juist? De mijne groeit wat platter tegen de grond, ik zal hem dezer dagen nog eens posten. Overigens een interessante topic die je hebt opgestart. Ik zelf kan vooral ook genieten van de combinatie van 'kussenvormende rotsplanten en het lijnenspel van stenen' zoals deze saxifraga's in een schaal die de crevicestijl illustreren.

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Frankie Wulleman op 12 juli 2010, 22:34:14 ---Dat exemplaar ziet er beeldig uit, Kris. Hoe oud is die juist? De mijne groeit wat platter tegen de grond, ik zal hem dezer dagen nog eens posten. Overigens een interessante topic die je hebt opgestart. Ik zelf kan vooral ook genieten van de combinatie van 'kussenvormende rotsplanten en het lijnenspel van stenen' zoals deze saxifraga's in een schaal die de crevicestijl illustreren.

--- Einde van citaat ---

Deze Pinus is in 1993 aangeplant in onze rotstuin Frankie en staat nog steeds op dezelfde plaats.Is dus nu aan zijn zeventiende levensjaar bezig in onze tuin.Ik zal hem eens opmeten zodat je een idee hebt..
2 jaar terug heb ik de onderste takken wat weggehaald zodat hij er wat meer bonsai-achtig en verweerd uitziet.
Inderdaad de kussens zijn ook mijn favorieten...     

Lily-Anne Vereecken:
Dit is een heel boeiend topic - het is uiteraard nog maar een begin , maar ik hoop er veel van te leren .Het klopt dat ,als de hoofdbloei voorbij is , dat een rotstuin vaak niet zo opvallend en spectaculair meer is ( zeker mijn rotstuin  ) - Ben benieuwd naar jullie info over dit onderwerp , zodat ik hier veel tips uit kan halen om in eigen tuin toe te passen
groetjes
Lily-Anne

Luc Gilgemyn:
Ik ben ook altijd op zoek naar "laatbloeiers" om ook in de hoogzomer nog wat bloei over te houden.

Sommige Delosperma's (cooperi - aberdenensis - enz...) zijn doorbloeiend en houden het vol tot het gaat vriezen.
Silene schafta is dan weer een betrouwbare en uitbundige augustus bloeier, terwijl Gentiana septemfida (ik heb een vrij korte vorm ervan) ook nu pas gaat bloeien.

Een doodgewone Gazania zorgt ook voor een kleuraccent tot het gaat vriezen en die vind ik best passen in een rotstuin.

Het helemaal terugsnoeien van een uitgebloeide plant onmiddellijk na de bloei resulteert ook soms in een tweede bloei : Geranium "Guisseppi" is er zo ééntje.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie