Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > PLANT IDENTIFICATIE

Iris ID?

(1/1)

Lily-Anne Vereecken:
Heel wat jaren geleden bracht ik van het zuiden van Frankrijk een irisje mee van een plaats waar er heel veel tussen de rotsen groeide - de kleur zou ik  pas later te weten komen omdat ze al uitgebloeid waren .De plant is heel wat kleiner dan gewone irissen , en heel wintervast - soms heeft hij wel wat verkleuring in de bladeren die me aan een virus doet denken , maar ieder jaar is hij er weer heel mooi en gezond terug
Kent er soms iemand de naam ?
groetjes
Lily-Anne

Luc Gilgemyn:
Als hij uit Zuid-Frankrijk komt en zo'n 15-20 cm hoog is, dan is de kans groot dat het Iris lutescens (syn. I. chamaeiris) is Lily-Anne.
Je hebt ze in het blauw en in het geel, en een aantal tussenvormen.

http://sophy.u-3mrs.fr/photohtm/SI30183.HTM

Tenzij er iemand anders over denkt ??

Gerrit Roest:
Van Irissen heb ik eigenlijk geen verstand maar om te proberen had ik deze gezaaid volgens het zaaizakje als Iris lutescens, dus nu denk ik/wij, met dank aan Luc de goede naam bij deze plant hebben. een foto van half mei.

Gerrit.

Lily-Anne Vereecken:
Als ik die foto van Gerrit vergelijk met die van mij, dan merk ik wel dat de onderste " lip? " van mijn plant duidelijk groter is .Ik zal volgend jaar eens meten hoe hoog de plant eigenlijk is en hoe de maten van de bloem zijn - dat zal mogelijks wat duidelijkheid geven .
al bedankt
groetjes
Lily-Anne

Frankie Wulleman:
Een aardig irisje is dat, misschien moet ik die ook nog eens proberen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie