Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > PLANT IDENTIFICATIE

Naam van dit plantje?

(1/2) > >>

Lily-Anne Vereecken:
op vakantie zag ik deze prachtige plant in een rotstuin , we zijn echter vergeten van het naamplaatje ook in beeld te nemen .De foto is niet van zo'n goede kwaliteit en de zon scheen wat te fel , maar voor identificatie zal het hopelijk toch volstaan
deze plant zou ik ooit graag in de rotstuin hebben - als er iemand een stekje kan missen of zaad heeft van deze soort of kan aangeven waar ik de plant kan aankopen , daar zouden jullie me een groot plezier mee doen
groetjes en bedankt
Lily-Anne

Frankie Wulleman:
Ik denk dat het een Primula allionii cultivar is, Lily-Anne, of toch iets dicht in de buurt. P. allionii is niet zo gemakkelijk in cultuur. Niet te veel zon, in de winter zeker niet te nat, enz... Eigenlijk is het meer een plant voor de alpiene kas. Maar toch wel eens het proberen waard. Ik heb er ook ééntje in pot. In de volle grond van de rotstuin zal hij waarschijnlijk nog moeilijker over te houden zijn. Maar ik denk dat er wel andere mensen zijn die veel meer op de hoogte zijn van Primula allionii. Jef?

Luc Gilgemyn:
Ik ben ook niet bepaald een Primula specialist, maar mijn gok zou gaan naar Primula hirsuta.Hij komt zowel in de Alpen als de Pyreneeën voor, liefst op kalkachtige, vrij vochtige bodem.
Hij wordt vrij vaak aangeboden - ik denk dat Cathy Portier hem ook kweekt.

Kris De Raeymaeker:
Ik denk ook dat hirsuta wel in de buurt moet zijn.Het blad lijkt alleszins op wat ik thuis heb als hirsuta (ik heb de witte vorm nl. hirsuta 'alba') 
Maar het blijft moeilijk om te determineren op een foto.
Primula hirsuta is in ieder geval goed te kweken en erg dankbaar in de tuin.
Bij mij doet hij het goed op 3 diverse plaatsen : in een trog ,in tufsteen en gewoon tussen de voegen van de stenen.
Hij houd van kalk en dus was mijn verassing groot toen ik hem in Utrecht zag aangeplant op zachte turven in hun peatgarden.
En ook deze planten zagen er goed uit...   

Frankie Wulleman:
Nu je het zegt, Kris, ik was ook dit voorjaar in Utrecht, en heb ook die Primula hirsuta gezien. Dit is hem.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie