Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > In en rond onze rotstuinen

Planten in en om de vijver

(1/40) > >>

Frankie Wulleman:
Heel wat alpinegardeners hebben vaak wat grond nodig om reliƫf te maken. Het gat dat zo ontstaat kan dan worden gebruikt om een vijver aan te leggen. Vaak geldt ook de omgekeerde weg: dat mensen een vijver aan leggen en dan met de 'overbodige' grond een rotstuin aanleggen. Deze vijver kan men ook beplanten, vandaar deze topic.
Deze inheemse dotterbloem (Caltha palustris) is een moerasplant en komt ook wel voor in vochtige weiden en langs slootkanten. In mijn vijver staan ze ruim 15 cm diep en elk jaar bloeien ze uitbundig in de typische bekende eierdooiergele kleur.

Frankie Wulleman:
Ook deze kievitsbloem (Fritillaria meleagris 'alba') is een inheemse plant, hetzij dan wel redelijk zeldzaam. Het is eveneens een bewoner van vochtige weiden en broekbossen. Bij mij staat hij aan de rand van de vijver, hij verdraagt echter ook wel drogere grond. Oppassen ook voor slakken, ze zijn heel verzot op de ontluikende bloemen.

Luc Gilgemyn:
Dat was  er eentje dat aan mijn aandacht ontsnapt was tot nu toe !

Mooi plasje achter die Frit, Frankie !!  :o :o 8)

Frankie Wulleman:
In de vijver kwam het waterdrieblad (Menyanthes trifolia)vandaag massaal in bloei. Het is een moerasplant die ook in dieper water aardig uit de voeten kan. Hij kan meters lange drijvende uitlopers maken. Hij is echter gemakkelijk in toom te houden.

Kris De Raeymaeker:
Buitengewoon prachtig Frankie ! Dit is zonder meer een fotogenieke plant.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie