Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Plantenziektes, ongedierte en hun bestrijding

Bollen ontsmetten met chloor ?

<< < (2/2)

Wim Boens:
Lily-Anne, een beetje te veel zwavelpoeder kan geen kwaad...ik weet niet of ze dat zullen overleven, gezien de staat waar ze zich in bevonden, maar het is zeker het proberen waard!

Wim Boens:
P.S. Ze zien er niet te slecht uit, het valt af te wachtten hoe sterk de basale platen aangetast waren....

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Wim Boens op 12 augustus 2014, 19:10:52 ---Ontsmetten kan je doen op de opgedroogde bol met zwavelpoeder (te verkrijgen bij de apotheek)....dus ze eerst laten drogen en dan in het poeder rollen...doodt bijna alle schimmelinfecties. Maar zoals Kris reeds zei, Sternbergia heeft echt wel een droge rust nodig...

--- Einde van citaat ---

Als ze echter op een uitgekiend plekje staan en je de juiste kloon te pakken hebt kan het wel lukken buiten. De knoppen zijn op komst ....

Lily-Anne Vereecken:
Hier nog niets te zien bij de Sternbergia Lutea  maar dat zal nog iets te vroeg zijn omdat ze op 12 aug. pas terug in de grond zijn gegaan .

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 26 augustus 2014, 21:59:05 ---Hier nog niets te zien bij de Sternbergia Lutea  maar dat zal nog iets te vroeg zijn omdat ze op 12 aug. pas terug in de grond zijn gegaan .

--- Einde van citaat ---

Eens ze geplant zijn en ze krijgen vocht en de nachttemperatuur gaat naar beneden gaat dit gewoonlijk wel snel. Weet echter dat mijn getoonde S. sicula 'Arcadian Sun ' erom bekend staat dat het één van de meest vroegbloeiende klonen is. S. lutea is hier buiten ook nog wat achter. Er is echt wel wat verschil tussen al die vormen en soorten qua bloeitijd.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie