Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > In en rond onze rotstuinen

Hoe herschik ik mijn rotstuintje?

<< < (2/2)

Kris De Raeymaeker:
Ben het met je eens Luc. Ziet er al heel aardig uit en mits wat verder uitkijken naar wat traaggroeiende en compacte soorten zal dit rotstuintje zeker nog mooier worden ! Helemaal op de goeie weg Vivianne. Het is altijd moeilijk om soorten te noemen want de lijst is haast eindeloos lang en het hangt ook af van de eigen smaak.
Probeer goed rond te kijken op dit forum, in ons tijdschrift , op onze bijeenkomsten , in andere tuinen etc.... te noteren wat je zelf mooi vind. Met de tijd ga je automatisch een zekere smaak ontwikkelen ...Weet dat er heel veel mogelijkheden zijn ! Misschien nog 1 tip : probeer te zoeken naar bloei het hele jaar rond . Vergeet ook de planten niet die voor enige structuur zorgen als er geen bloei is in de winter zoals de dwergconiferen bijvoorbeeld .Succes nog ! 

Vivianne Van Steenbrugghe:
Bedankt voor de reacties en ik zal er zeker rekening mee houden voor planten te proberen  kiezen waar ik iedere maand wat aan heb!
 ((4

Frankie Wulleman:
Je kan dit rotstuintje volledig ophogen, Vivianne, als je dat ziet zitten. Je kan dan het muurtje gebruiken als keermuurtje. Wanneer je dit doet, word de benutte ruimte enigszins groter.
Inderdaad, vooral de kleinere, fijne species zullen voor dit tuintje in aanmerking komen. Denk daarbij ook maar eens aan Draba, Asperula en Erigeron. In de wat meer schaduwrijke hoekjes kunnen porphyrionsaxifraga's gebruikt worden.
Vergeet ook niet enkele bolgewasjes:  lage krokusjes (chrysantuscultivars), vooraan een toefjes Iris reticulata, lage tulpjes en Cyclamen. Wanneer de meeste alpines nog niet bloeien kunnen zij reeds een hoofdrol spelen.

Bert Stegeman:
ja daar heb ik ook last van dat ik mijn tuin wil veranderen maar nog niet weet hoe --13
Maar hier misschien een pagina voor info als je er wat aan hebt.
http://www.paulwolftuindecoraties.nl/site/main.php?field=p4

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie