Nieuws > Weetjes en nieuws bij onze noorderburen: de NRV

Artikelen gezocht in september, voor Folium Alpinum november

(1/1)

Kees Jan van Zwienen:
Beste NRV-leden en andere schrijvers van plantenartikelen,

Wie helpt de redactie en de NRV-leden aan een goed gevuld november nummer? We zijn echt op zoek naar artikelen en foto's, anders wordt het november-nummer verrassend dun.  ::) :( ((--11

De e-mailadressen van de redactie staan voor in het Folium Alpinum. Bijdragen voor het november nummer kunnen worden ingestuurd tot 1 oktober. We hopen van u te horen! Ook korte stukjes zijn natuurlijk zeer welkom en er is uiteraard weer veel ruimte voor foto's.

Hartelijke groet,

namens het hele redactieteam,

Kees Jan van Zwienen

Kees Jan van Zwienen:
Inmiddels zijn er enkele artikelen toegezegd, waarvoor dank.  ((3 ((3 ((3 ((12 ((14 We hebben echter echt nog meer nodig! We hopen snel van meer mensen een bijdrage te krijgen. Ook kleine stukjes zijn zeer welkom!

Alvast dank voor eventuele bijdragen, het redactieteam van Folium Alpinum (het verenigingsblad van de NRV)

Frankie Wulleman:
Bijna niet te geloven Kees Jan dat je met een vereniging die ca. 700 leden telt nog geen tijdschriftje kunt vullen. Blijkbaar heeft niemand nog zin om ervaringen en wetenswaardigheden met de mensen te delen. Ook in onze VRV hebben we te kampen met hetzelfde probleem. En niet alleen het tijdschrift wordt een probleem, ook het forum moet aan deelnemers inboeten. Het lijkt wel of bijna iedereen zich op zijn eiland heeft terug getrokken om zich te wentelen in stille eenzaamheid. Waar zal dit eindigen? Ik wil en durf er niet aan denken, maar ik denk er het mijne van... .

Tot nog toe zijn we er telkens in geslaagd om ons tijdschrift te vullen, maar je moet opmerken dat het steeds om dezelfde, enkele mensen gaat. Dat is m.i. op lange termijn geen goede zaak. Ik kan niet geloven dat die enkele mensen de enige zijn die iets te vertellen hebben. Dat kan niet. Iedereen heeft een tuin, velen gaan op (planten)reis, vele mensen hebben een specialisatie in een bepaald genus. Er is meer dan genoeg te vertellen. Dit kan allemaal via tijdschrift en/of forum gedeeld worden.

Er bestaat een gezegde: de kruik gaat zo lang te water, tot ze breekt... .

Bert Stegeman:
Dat wat je typt over het forum Frankie.
bedoel je dat het rustiger word hier.
Althans dat vind ik.
of komt dat omdat het vakantie is geweest en iedereen weg is geweest of de meeste bloei achter de rug is.
Wat geld voor het schrijven van een verhaal in het prachtige vrv/nrv boekje.
dat  vaak dezelfde zijn. (sorry dat ik niet vaak een artikel schrijf)
Geld ook een beetje voor het forum.
er zijn veel mensen die zich hebben aangemeld bij het forum.
maar zelden of nooit iets zenden. wel jammer
het is wel leuk op het forum om bekende iets te zien typen over iets.
maar ook leuk als er andere wat laten zien.

Kees Jan van Zwienen:
@ Frankie: Interessant dat je het herkent. Is dus niet typisch iets voor de NRV maar een bredere tendens. Mensen persoonlijk benaderen om iets te schrijven werkt voor het Folium Alpinum nog altijd het beste. Het kost de redactie overigens best veel energie om tijdig voldoende materiaal binnen te krijgen. We doen ons best en inderdaad, er zijn vast veel meer mensen die iets te melden hebben dat voor andere plantenliefhebbers interessant is.

@ Iedereen die materiaal heeft aangedragen voor het november nummer van het FA
Namens de redactie dank voor het aanleveren van artikelen en foto's ((3 ((12 ((14! We hopen alle pagina's weer te vullen met mooi materiaal. Er is deze keer minder tekst aangeleverd, dus er komen meer foto's in. Komende winter graag veel schrijven!. Speciale thema's in het FA zijn komend jaar kussenvormende planten en Zuid-Amerikaanse planten in natuur en cultuur. Ook artikelen over andere onderwerpen zijn zeer welkom. U bent alvast uitgenodigd om uw ervaringen met andere NRV leden te delen! 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie