Algemeen > Fotografie ea.in onze hobby (Fotowedstrijden, over toestellen, gps...)

NRV Fotowedstrijd 2012

<< < (11/11)

Cor van Kapel:

--- Citaat van: Gerrit Eijkelenboom op  4 november 2013, 16:54:45 ---Cor, ik heb een type-fout gemaakt het woordje 'net' moet zijn 'niet'.

Samengevat: verkleinde foto's zijn van veel mindere kwaliteit dan niet verkleinde. Ik ga dus geen foto insturen van 195 kb, terwijl hij 5 mb was.

--- Einde van citaat ---
Zoals ik hiervoor al heb aangegeven Gerrit, in voorgaande jaren was de ook toen al bestaande limiet van 3.5 Mb voor je geen probleem, begrijp nog steeds niet waarom die dat nu wel zou zijn. Bovendien, de regels gelden voor iedereen, dus een ieder dezelfde kansen zou ik zeggen.

Gerrit Eijkelenboom:
Ze zullen wel coulant geweest zijn, want ik heb nooit gelet op de grens van die 3.5mb. Maar goed, we (Ger en ik) zullen wel nooit vernemen waarom er een grens moet zijn aan de resolutie.

Ger van den Beuken:
Ik weet niet of er wegens tijdgebrek aan toe kom om foto's te gaan selecteren voor de wedstrijd, maar ik heb wel bij de eigenschappen van verschillende opnamen gezien dat ze de 5.5 Mb overschrijden. Zou dit te veel zijn, moeten ze deze limiet maar snel opschroeven met het oog op de huidige fotografie. Het hoeven niet per definitie RAW bestanden te zijn om de limiet te overschrijden. Als dit de werkelijke grens is voor de toekomst zullen ze naar mijn mening niet veel aanbod meer krijgen voor de wedstrijd. Tegenwoordig zijn JPEG bestanden van 7.5 Mb geen uitzondering meer.

Bert Stegeman:
Dat is beloofd Cor.
Dan maar zelf dweilen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie