Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Plantenziektes, ongedierte en hun bestrijding

Plots afsterven van Daphnes

<< < (2/5) > >>

Cor van Kapel:

--- Citaat van: Ger van den Beuken op 30 mei 2011, 22:56:36 ---Dit is een algemeen zeer frustrerend Daphne probleem. Vaak heb ik dit al besproken met diverse andere liefhebbers en kwekers. Niemand weet hier raad mee. En niemand kan ook maar iets over de oorzaak vertellen.
We zullen ons wat dit betreft bij deze kwalijke zaak neer moeten leggen.

--- Einde van citaat ---
Weten de specialisten van Kew of de RHS geen raad Ger of hebben ze er aan de overzijde van het Kanaal geen last van ?

Ger van den Beuken:
Dit is een algemeen probleem Cor en gaat ook buiten het continent.
Mij lijkt het een probleem welk zich openbaart vanuit het wortelstelsel en heb de indruk dat dit erger wordt als de grond te nat is.
Ik ben trouwens ook stelligvan mening dat Daphnes zich het beste op hun gemak voelen als ze droog staan.
In ieder geval Kris is dit geen probleem welk overgaat van de een naar de andere plant, dus dat is mooi meegenomen.

Jozef Lemmens:
Ik kan hier weinig aan toevoegen. Dit is een algemeen gekend fenomeen bij Daphnes. Ik denk dat ze in het Engels hiervoor de term “Sudden Death Syndrome” gebruiken. Maar een echte oorzaak en remedie is hiervoor ((nog)) niet gekend. Zorgen voor reserve materiaal is de enige oplossing.

Lily-Anne Vereecken:
Is dit het begin van het einde van mijn grootste daphne ? Al enkele dagen heb ik gemerkt dat er op het voorste deel van de plant verschillende koppen er helemaal niet goed uit zagen - gezien het alleen aan de voorkant is , dacht ik aan het werk van een kater ( sproeien ) of is het wat vorstschade ? de plant staat op een zeer zonnige plaats en als ze vol rijm hangt ...? of is het de gevreesde geheimzinnige ziekte of schimmel ?
Wij hebben een goede vruchtbare zandgrond , dus te nat zal hij zeker niet gestaan hebben .Na wat gepruts is er wel al een groot deel van de beschadigde blaadjes verwijderd en ziet de plant er al heel wat beter uit .Bij Kris hoorde ik hetzelfde verhaal - is dit het begin van het einde ?
gr Lily-Anne

Ger van den Beuken:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 22 november 2011, 11:52:20 ---Is dit het begin van het einde van mijn grootste daphne ? Al enkele dagen heb ik gemerkt dat er op het voorste deel van de plant verschillende koppen er helemaal niet goed uit zagen - gezien het alleen aan de voorkant is , dacht ik aan het werk van een kater ( sproeien ) of is het wat vorstschade ? de plant staat op een zeer zonnige plaats en als ze vol rijm hangt ...? of is het de gevreesde geheimzinnige ziekte of schimmel ?
Wij hebben een goede vruchtbare zandgrond , dus te nat zal hij zeker niet gestaan hebben .Na wat gepruts is er wel al een groot deel van de beschadigde blaadjes verwijderd en ziet de plant er al heel wat beter uit .Bij Kris hoorde ik hetzelfde verhaal - is dit het begin van het einde ?
gr Lily-Anne

--- Einde van citaat ---
Heel erg duidelijk kan ik het niet zien Lily-Anne, maar ik geloof niet dat je jezelf veel zorgen moet maken over deze plant. Om je nog meer op je gemak te stellen kan ik zeggen dat ik het plotseling afsterven zelden gezien heb bij Daphne arbuscula, want dit is toch de naam van deze soort op jouw foto is het niet??
Het afsterven openbaart zich echter niet in het afsterven van wat bloemknoppen, maar in het geel en later bruin verkleuren van het blad.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie