Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Alles over vermeerderen

Zaad- en bollenlijsten

<< < (75/75)

Gerrit Eijkelenboom:
Bedankt Luc.

Ik moet zeggen, dat nog voordat ik op de hoogte was van de geruchten over zijn “retiring”, ik al gemerkt had,dat het niet zo goed ging daar in Amerika. Vorige herfst heb ik voor 100 euro aan zaden besteld, maar het uiteindelijke slagingspercentage was bedroevend. Als er al iets kiemde was dat meestal ook maar 1 exemplaar. Ik bestelde bv 2 soorten Townsendia. Nou, daar kan ik echt wel mee omgaan. Gezaaid in meerdere tranches, maar niets gekiemd. Toen was mijn conclusie: oud zaad.
Dat is het vervelende bij zaad leveranciers: als het vertrouwen weg is, koop je nooit meer iets.

Gerrit Eijkelenboom:
Na het lezen van de introductie bij de nieuwe zaadlijsten op de website van Alplains, past enige mildheid na mijn oordeel hierboven.

Alan beschrijft de enorme droogte, die Noord Amerika nu al een paar jaar teistert. Sites die hij bezocht voor de het oogsten van zaden waren dor en droog, planten waren veelal tijdens de bloei reeds verdord.
Maatregelen om verplaatsingen tegen te gaan wegens Corona de afgelopen 2 jaar noopten hem en zijn vrouw om zaadtrips af te gelasten.
De enorme natuurbranden die heel Noord Amerika de afgelopen jaren teisterden belemmerden vaak de toegang tot zijn bekende vindplaatsen. Of hij begon er gewoon niet aan, om reden van eigen veilheid.

Luc Scheldeman:
Het najaar is traditioneel het moment om te gaan zaaien.
Spijtig genoeg zijn deze lijsten nagenoeg de enige bron geworden om nog eens aan iets nieuws te geraken !
Hierbij de nieuwe lijst van Vojtech Holubec.

Luc Scheldeman:
En de lijst van Mojmir Pavelka

Luc Scheldeman:
En de lijst van Stanec als je er nog niet genoeg van hebt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie