Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Tuinproblemen en hun oplossingen (?) Natuurfenomenen ea.

Ilex crenata ziek?

<< < (3/3)

Lily-Anne Vereecken:

--- Citaat van: Allan Krijgsheld op  4 september 2014, 22:21:14 ---Bij mij was het bij nder inzien toch geen schimmel, maar was het honingdauw van schildluizen. Bedankt voor de tip L.A.! Die schildluizen weten zich goed te verstoppen.

Ik heb nu alle luizen er met de hand af gepeuterd en de bladeren schoon gemaakt met groene zeep. De boompjes van de bittere sinaasappel zien er in elk geval weer een stuk beter uit! Nu maar afwachten of het een blijvende oplossing is.

--- Einde van citaat ---


Allan, citrussen zijn gevoelig voor schildluizen . Denk niet dat je er voor altijd vanaf bent, want onder de schildjes zitten de eieren of jongen en allemaal kan je ze nooit hebben, tenzij je zware insecticiden gebruikt die heel de plant giftig maken en dat wil ik niet bij een citrus. Bespuit  ze regelmatig met een oplossing van 1 soeplepel bruine zeep ( in heet water opgelost) en een koffielepel brandalcohol ( methylalcohol)  op 1 l water ( uiteraard water eerst laten afkoelen) en wrijf na enkele dagen de dode ( bruine ) schildjes weg. De schildjes met pure brandspiritus aanstippen helpt ook goed. Na enkele dagen zijn ze bruin en dus dood. Succes

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie