Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Planten gezocht of aangeboden

Gezocht: zeer kleine Heuchera soorten - kopen ?-namen? -ruilen?

(1/1)

Lily-Anne Vereecken:
Ik ben op zoek naar zo klein mogelijke Heuchera planten. Nu  ik er al enkele jaren 1 kleine heb  ( Heuchera 'petit Ruby ' , ben ik daar zo tevreden over, dat ik graag nog andere kleine soorten wil aanschaffen .
Wie kent de namen van goede heel kleine soorten of heeft er te koop of te ruil.? Zodat ik verder kan zoeken op naam. Er is zoveel variƫteit dat het onbegonnen werk is ,om op het internet te zoeken.
Alvast bedankt!

Lily-Anne Vereecken:
Niemand een antwoord op mijn vraag hierboven? Bovenstaande bericht is al door 975 mensen gelezen en niemand die mij kan helpen?
De juiste naam van die kleine Heuchera soorten zou mij ook al verder kunnen helpen , zodat ik een verkoper kan zoeken. Ruilen kan ook want ik heb al 2 verschillende kleine heuchera's

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 23 oktober 2023, 11:42:28 ---Niemand een antwoord op mijn vraag hierboven? Bovenstaande bericht is al door 975 mensen gelezen en niemand die mij kan helpen?
De juiste naam van die kleine Heuchera soorten zou mij ook al verder kunnen helpen , zodat ik een verkoper kan zoeken. Ruilen kan ook want ik heb al 2 verschillende kleine heuchera's

--- Einde van citaat ---

Op de site van Esveld NL staat een serie : Little cuties vermeld met 2 cultivars L-A, die zijn 35 cm hoog blijkbaar... is dat dwerg genoeg ?  Ik ben helemaal geen specialist.
https://esveld.nl/a/?s=heuchera+Little+cuties&post_type=product

Op tuinadvies vermelden ze de cultivar 'Frost' uit diezelfde serie : https://www.tuinadvies.be/plantengids/10823/heuchera-little-cutie-frost, ze hebben daar blijkbaar ook een 'Blondie' en een 'Blondie in lime', blijkbaar is er ook een 'Peppermint', een 'Shimmer' en 'Sweet tart'.  Die duiken op in binnen- en buitenland.  Ik zou zeggen snuffel eens rond.

Lily-Anne Vereecken:
Dag Luc, bedankt voor je reactie!  Ik zal het eens bekijken . Ze moeten zo klein mogelijk zijn . Het hangt er van af of ze de lengte van de bloemen erbij rekenen . Ik heb nu 2 soorten en die plantjes zijn ongeveer 8 a 10 cm hoog zonder de bloemen , dus ideaal voor de rotstuin of trog.

Luc Gilgemyn:
Volgens de beschrijvingen die ik vind zijn het de bloempjes die ca 30-35 cm hoog worden, het loof zo tussen de 5 en 10 cm.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie