Planten > Orchidaceae

wat extra orchideeen uit Griekenland

(1/12) > >>

Peter Rijntjes:
Beste mensen, dit is voor de snelle beslissers. Ik krijg binnen kort wat orchideeën opgestuurd vanuit Griekenland, voor mijn prive collectie. Ik moest het bestellen met een minimale afname. Zodoende heb ik van enkele soorten wat over.

Hieronder de lijst:

Ophrys lutea         2x
Ophrys mammosa  2x   -1
 Ophrys spegodes  1x 
Ophrys bombyflora 2x
Ophrys oestifera     1x   -1
Serapias parviflora  2x
Orchis italica          1x

De tubers zijn in ruste en het zijn jonge planten. Kosten 10,- per stuk ex. verzending. Ik moet ze nog binnen krijgen, dus hoop dat alles goed gaat.
Wie het eerst komt, het eerst maalt.

groet Peter         ;)

Peter Rijntjes:
Goed nieuws, de Orchideeën zijn onderweg. Gisteren bericht gekregen. Ik zal ze a.s. Dinsdag wel binnen hebben. Ik krijg vanuit Frankrijk ook nog Ophrys apifera, dus een leuke uitbreiding van mijn collectie. Zal volgend jaar de nodige foto's doorsturen, oke?
Gisteren Cephalanthera rubra weten te bemachtigen( het rode bosvogeltje), daar ben ik erg blij mee, want deze wordt niet vaak aan geboden. Een paar weken geleden heb ik bij toeval ook nog de grote kever orchis ( Neottia ovata, ook wel Listera ovata) van iemand gekregen met zaad erin, welke inmiddels is uit gezaaid. Verder heeft dezelfde persoon mij nog de bokken orchis (Himantoglossum hircinum), aangeboden.
Volgend jaar heb ik ook nog Calypso als jonge zaailingen en nog een 20 tal andere soorten. Allemaal wel zeer beperkt komen deze op mijn voorraadlijst. De meeste zijn om te ruilen of voor mijn prive verzameling. Op de lijst zullen gaan komen:

Caladenia patersonii
Bletia
Glossodia
Spiranthes cernua
Spiranthes spiralis
Serapias vomeracea
Orchis simia
Orchis purpurea

er zullen nog wel een paar soortjes volgen, omdat ik nog contact heb met wat mensen binnen Euroipa.

Weer lekker bezig dus en ik hoop dat ik hier weer mensen blij mee kan maken.

 ((14

Peter Rijntjes:
verleden week wat zaailingen gekregen van Thelymitra pauciflora em Thelymitra longifolia. Deze orchideeën komen voor uitsluitend in Australië en omgeving. De bloei is ronduit spectaculair te noemen, namelijk blauw!
Moeilijk in cultuur, zand en de daar voorkomende naalden van de inheemse bomen. Daarnaast flinke rust periode in de zomer en precies op tijd beginnen met wat water geven. Vorst verdragen zij ook niet.
Het is voor mij dan ook echt een probeersel, op hoop van zegen.  Als het wat wordt meld ik mij wel weer over deze soortjes.

 :'(

Peter Rijntjes:
Omdat ik weet dat veel mensen thuis op de vensterbank of op tafel veelal een tropische orchidee hebben staan zoals Phalaenopsis of Dendrobium, zou ik graag hier een topic aan willen besteden. Gewoon omdat de bloemen bizar mooi zijn.

Hiet staat Dendrobium tetragonum nu in bloei. Een orchidee uit Australië wat te zien is aan de aparte bloemen ( als je het vergelijkt met andere Dendrobiums) en de sterk afgeplatte bulben.
Min of meer ter zelf behoudt ivm. de felle zon aldaar. Australië heeft een aantal zeer bijzondere orchidee geslachten die verders nergens voorkomen.
Ik noem hier o.a. Dockrillia, Thelymitra en nog een aantal.
Makkelijk op de vensterbank en s'omers naar buiten in de zon.

 8)

Peter Rijntjes:
Een bijzondere bloem aan een bijzondere orchidee:

Psychopsis kahlii x butterfly

Gelukkig zit de bloem aan een steeltje vast , anders zou tie zo weg vliegen!

 ???

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie