Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Tuinproblemen en hun oplossingen (?) Natuurfenomenen ea.

Regen!

<< < (4/9) > >>

Gyi Peelaerts:
Ook  mijn medeleven voor hen die getroffen zijn door het noodweer Ik hoop dat het hier in de Limburgse kempen wegblijft want ik ben weer voor enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis.
Gyi

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Wim Boens op  8 juni 2014, 10:31:13 ---Hier hebben we net de rand van de storm gehad, tussen de Hille en Wingene is het één grote ravage....daken kapot, auto's beschadigd, bomen ontworteld, ganse velden gewassen die er uitzien als één bruine soep....deze morgen om 9u lagen er nog bermen met 30-40 cm ijsbollen. Wij hebben één gat in een plaat op ons tuinhuis, maar geen glasbreuk en heel weinig schade aan planten.  --7 Bij Eddy is het er veel erger aan toe, serre kapot, dak van tuinhuis naar de vaantjes...planten in de rotstuin en kweekplantjes helemaal kapot gehageld.  --13

--- Einde van citaat ---

Wat een ellende voor Eddy ! Sterkte en veel moed.....
Het is vaak zo verraderlijk en plaatselijk.
Gisterenavond hier niks onweer en nauwelijks een paar kilometer verder in Hoboken veel schade .Bij mijn schoonzus de ruitenwissers van hun gloednieuwe auto weggerukt. Gewoon is anders ..... 

Ruben Billiet:
Deze namiddag en avond voorspellen ze opnieuw supercellen! Hopelijk hebben ze het ditmaal mis en worden we gespaard van alle ellende! Duimen maar...

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Gyi Peelaerts op  9 juni 2014, 11:46:33 ---Ook  mijn medeleven voor hen die getroffen zijn door het noodweer Ik hoop dat het hier in de Limburgse kempen wegblijft want ik ben weer voor enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis.
Gyi

--- Einde van citaat ---

Hopelijk niks ergs voor jou in het ziekenhuis Gyi. In ieder geval snel beterschap. 

Lily-Anne Vereecken:
Vorige nacht hebben we over Oost-Vlaanderen een hevig onweer gehad met heel hevige hagel. Hier en daar zaten er hagelstenen bij van wel 5 cm doorsnede . Een oorverdovend lawaai en continu bliksem .
Deze morgen de schade kunnen opmeten : in de buurt heel veel buitenslapende auto's met beschadigd dak of gebroken glazen . Ook verandadaken en koepels met schade.
Wij zelf hebben eigenlijk wel geluk gehad en alleen alle vliegenramen beschadigd en een groot gat in een ligbedje . Met de planten is het echter slechter gesteld . Het overgrote deel van de planten heeft hagelschade . Hosta's . Gunnera, Canna's, bananen kapot . Al mijn phalaenopsissen stonden buiten in de schaduw, omdat we werken aan het uitvoeren zijn in de keuken .  3 phalaenopsissen zal ik proberen recupereren, omdat dat hele goede bloeiers zijn . 13 aloë vera planten stonden ook buiten en liggen ondertussen in de groene container .De oleanders zijn heel wat bladeren kwijt en verschillende takken afgebroken . Onze blauwbes, die heel veel bessen had, is zeker de helft bessen verloren en verschillende takken. Heel wat orchideeën in volle grond zijn kapot Zo kan ik nog even door gaan . Heel de tuin ligt vol takken en bladeren . De rotstuin ook . Ik laat alles nog wat liggen omdat er vandaag en morgen nog kans is op hagel, zodat deze afval, de inpact van mogelijk volgende hagel wat kan breken . Hoe de schade aan de Rotsplanten is, zal ik maar zien als alles opgeruimd zal zijn .Spijtig genoeg zijn er ook 2 plexiglazen kapot van de nieuwe overkapping van mijn kweekbak .
Plezant is anders , maar wat doe je er aan, het zijn gelukkig allemaal zaken die vervangbaar zijn. Hopelijk blijft het hierbij! Het begint hier alweer te donderen .
Veel sterkte aan alle mensen met schade .

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie