Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Tuinproblemen en hun oplossingen (?) Natuurfenomenen ea.

Regen!

<< < (5/9) > >>

Wim Boens:

--- Citaat van: Gyi Peelaerts op  9 juni 2014, 11:46:33 ---Ook  mijn medeleven voor hen die getroffen zijn door het noodweer Ik hoop dat het hier in de Limburgse kempen wegblijft want ik ben weer voor enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis.
Gyi

--- Einde van citaat ---

Oei, Gyi...Ik wens je veel sterkte en beterschap. Hopelijk is het niet te erg.

Wim Boens:

--- Citaat van: Ruben Billiet op  9 juni 2014, 12:46:00 ---Deze namiddag en avond voorspellen ze opnieuw supercellen! Hopelijk hebben ze het ditmaal mis en worden we gespaard van alle ellende! Duimen maar...

--- Einde van citaat ---

Idd liever niet, vanmiddag is het gemeentelijk rampenplan al afgekondigd in St-Niklaas.

Wim Boens:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op  9 juni 2014, 14:23:36 ---Vorige nacht hebben we over Oost-Vlaanderen een hevig onweer gehad met heel hevige hagel. Hier en daar zaten er hagelstenen bij van wel 5 cm doorsnede . Een oorverdovend lawaai en continu bliksem .
Deze morgen de schade kunnen opmeten : in de buurt heel veel buitenslapende auto's met beschadigd dak of gebroken glazen . Ook verandadaken en koepels met schade.
Wij zelf hebben eigenlijk wel geluk gehad en alleen alle vliegenramen beschadigd en een groot gat in een ligbedje . Met de planten is het echter slechter gesteld . Het overgrote deel van de planten heeft hagelschade . Hosta's . Gunnera, Canna's, bananen kapot . Al mijn phalaenopsissen stonden buiten in de schaduw, omdat we werken aan het uitvoeren zijn in de keuken .  3 phalaenopsissen zal ik proberen recupereren, omdat dat hele goede bloeiers zijn . 13 aloĆ« vera planten stonden ook buiten en liggen ondertussen in de groene container .De oleanders zijn heel wat bladeren kwijt en verschillende takken afgebroken . Onze blauwbes, die heel veel bessen had, is zeker de helft bessen verloren en verschillende takken. Heel wat orchideeĆ«n in volle grond zijn kapot Zo kan ik nog even door gaan . Heel de tuin ligt vol takken en bladeren . De rotstuin ook . Ik laat alles nog wat liggen omdat er vandaag en morgen nog kans is op hagel, zodat deze afval, de inpact van mogelijk volgende hagel wat kan breken . Hoe de schade aan de Rotsplanten is, zal ik maar zien als alles opgeruimd zal zijn .Spijtig genoeg zijn er ook 2 plexiglazen kapot van de nieuwe overkapping van mijn kweekbak .
Plezant is anders , maar wat doe je er aan, het zijn gelukkig allemaal zaken die vervangbaar zijn. Hopelijk blijft het hierbij! Het begint hier alweer te donderen .
Veel sterkte aan alle mensen met schade .

--- Einde van citaat ---

Lily-Anne, dat klinkt verschrikkelijk. Ook voor jullie veel sterkte en goede moed met de opruim- en herstellingswerken.

Ruben Billiet:
Hopla,storm in west Vlaanderen Oostrozebeke! Nog nooit zo harde donder gehoord! Bakken water maar nog....geen hagel! Bang afwachten

Bert Stegeman:
Natuurlijk iedereen veel sterkte Gyi natuurlijk sterkte in het ziekenhuis.
Misschien een rare vraag maar hoe is het met de pas aangelegde spoorrails in de tuin Lily Anne?
Zolang iedereen nog kan posten hier over wat hij of zij heeft mee gemaakt is het goed.
Hier in Bladel is het nu ook goed los gebarsten.
Regen onweer flitsen  --13 --10 --10 --10 --10 _09 _09 --13

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie