Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Zomeruitstap naar Zwitserland 2009

(1/20) > >>

Pim Hols:
In 2009 naar het Zwitserse Interlaken (Berner Oberland) afgereisd. Een stad met ca. 5300 inwoners op een hoogte van ca. 560 meter.  Geklemd tussen tussen het Meer van Brienz en het Meer van Thun. Van daaruit diverse  uitstapjes gemaakt.
Rond de camping Manor Farm, waar we ‘ons kamp’ hadden opgeslagen al enkele leuke soortjes gespot. Ondermeer  Campanula trachelium Ruig klokje, C. rotundifolia en diverse exemplaren van een Hepatica species, waarschijnlijk H. nobilis.

Pim Hols:
Vanuit het plaatsje Beatenberg (1200 meter) kan je per cabine naar de Niederhorn gebracht worden op ca. 1950 meter hoogt. Van daaruit kan je diverse wandelingen lopen of natuurlijk een botanische zoektocht ondernemen. Je kon van daaruit nog enkele honderden meters hoger klimmen.
Je hebt hier eengrandioos uitzicht op de bergen, de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Je bevind je hier in feite op een ‘veredelde alpenweide’.
Daar viel natuurlijk veel moois te bewonderen. Ondermeer de algemeen voorkomende Campanulasoorten C. barbata, C. cochlearifolia  Zodeklokje, en C. Scheuchzeri .

Pim Hols:
Op de Niederhorn eveneens een aantal Primula species gespot, maar helaas niet in bloei. Wellicht P. farinosa en P. hirsuta.
Ook Soldanella montana stond niet meer in bloei. Al was het frisse loof prachtig om te zien.

Pim Hols:
Op de Niederhorn stak bij tijd en wijle Silene rupestris, Rotssilene, de kop op.
En natuurlijk de befaamde Silene acaulis. Echter weinig bloeiend.

Pim Hols:
De Niederhorn herbergde eveneens Pinguicula vulgaris, het Vetblad. Zeer lokaal slechts. Maar het was een hele prettige ontmoeting.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie