Algemeen > Reizen, uitstappen en reisverhalen

Tuinen op YouTube

<< < (2/3) > >>

Luc Gilgemyn:

--- Citaat van: Herman Mylemans op 13 februari 2021, 10:26:03 ---Botanische tuin van Gotenburg in Zweden
Göteborgs botaniska trädgård is de botanische tuin van Göteborg. Het is de grootste botanische tuin in Zweden en een van de belangrijkste tuinen in Europa. De botanische tuin is opgericht en ontworpen in opdracht van de gemeenteraad van Göteborg in 1919 is het eerste deel geopend voor het publiek. De eerste directeur was de befaamde botanicus en ontdekkingsreiziger van Antarctica Carl Skottsberg, die van 1919 tot 1949 in functie bleef. Lange tijd werd de botanische tuin beheerd door de gemeente Göteborg, maar heden ten dage is het een onderdeel van het grotere Västra Götalands län.
De botanische tuin beslaat in totaal 1,75 km², waarvan het grootste gedeelte wordt ingenomen door een natuurreservaat, waaronder een arboretum. De tuin in engere zin is ongeveer 40 hectare groot. Er worden hier 16.000 verschillende plantensoorten gekweekt. De rotstuin is vermaard en heeft drie sterren gekregen van de Guide Michelin. Andere bijzondere delen van de tuin zijn de rododendron-vallei, de kruidentuin en de Japanse open plek in het bos.
De broeikassen bestaan uit elf publiek-toegankelijke afdelingen met een oppervlakte van ongeveer 2000 m². Ongeveer 4000 verschillende exotische planten kunnen daar worden bezichtigd, waaronder zo’n 1500 orchideeën, planten die groeien in tufsteenformaties en de Toromiro (Sophora toromiro), een boom van Paaseiland, die in het wild is uitgestorven.

https://www.youtube.com/watch?v=MzacgwzKbHI

Alpine planten toer:.
https://www.youtube.com/watch?v=oo-8T12DhlQ

(Link naar bijlage)
Map of Gothenburg Botanical Garden. 1. Entrance area, 2. The shop, 3. Gramina et Flores, 4. Greenhouses, 5. Bulbs, 6. Kitchen Garden, 7. Herb Garden, 8. Bamboo Thicket, 9. Perennials, 10. Restaurant and café, 11. Woodlands, 12. Rhododendrons, 13. Rock garden, 14. Japanese Glade.

--- Einde van citaat ---

Nog zo'n juweel dat elke rechtgeaarde rotstuinliefhebber eigenlijk zou moeten bezoeken, de bollenverzameling is ook al heeeeeel speciaal !
Die hebben we een aantal jaren geleden bezocht en diegenen met een uitstekend geheugen zullen zich misschien nog herinneren dat LucS en mezelf daar toen een lezing over hebben gegeven.

Herman Mylemans:

--- Citaat van: Luc Gilgemyn op 13 februari 2021, 14:57:42 ---
Goed idee, Herman !  We kunnen niet blijven "sneeuwfoto's" nemen natuurlijk.  -2(
Een prachtige tuin ook, daar zijn we een aantal jaren geleden trouwens met een VRV bus naar toe geweest : iedereen was onder de indruk.

--- Einde van citaat ---

Ja Luc, spijtig genoeg heb ik dat gemist!  --13
Toen moest ik nog werken!

Herman Mylemans:
Vele leuke filmpjes te vinden van de AGS over lezingen en shows:
https://www.youtube.com/channel/UCqwJzC2iknc7GH4-XihYM5A

Herman Mylemans:
A History of Crevice Rock Gardening
https://www.youtube.com/watch?v=rsRmniYrs-E

Kris De Raeymaeker:

--- Citaat van: Herman Mylemans op 21 januari 2024, 08:31:04 ---A History of Crevice Rock Gardening
https://www.youtube.com/watch?v=rsRmniYrs-E

--- Einde van citaat ---

Heel erg de moeite ...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie