Algemeen > Boeken en publicaties over onze hobby: oud en nieuw

boek LOST TULIPS

(1/6) > >>

Cor van Kapel:
Nou nog een Kerst- of Sinterklaas tip:

Ik ontving een alleraardigst fotoboekje met ruim 100 kleurenfoto's van vergeten tulpenrassen. Of zoals de samensteller het zelf schrijft:  Het boek LOST TULIPS is een fotoboek over de grootste tulpen collectie ter wereld van mijn vader Kees Breed. Zijn hele leven verzamelde hij bijzondere zeldzame en oude tulpen. Er staat o.a. een foto in van de tulp 'Zomerschoon', welke ongeveer in 1620 werd ge├»ntroduceerd. Deze tulp is mogelijk nog in handen geweest van Carolus Clusius en heeft in ieder geval de tulpomania nog meegemaakt.

De houder van deze verzameling heeft sinds de jaren 50, ongeveer 1900 soorten bijeengebracht. Het boekje kost 19,= Euro en is te bestellen via een email naar info@tulippictures.eu.  

Voor meer infromatie kijk op http://www.tulippictures.eu/LOST+TULIPS/?

1. 'Zomerschoon' uit 1620
2. Kees Breed, temidden van zijn verzameling

Lina Hesseling:
Cor, wat een gouden tip! Ik heb het gelijk besteld. De foto's zien er prachtig uit! En wat heeft hij zijn vader mooi op de foto gezet tussen de tulpenvelden. Erg mooi.

Maggi Young:
Thank you, Cor, for the information of this book.
In the SRGC we know and respect Kees Breed very much for his "Connoisseur Collection" since Luit  van Delft has  shown so much to us over time, when not everyone has the chance to see the wonderful collection in person.
Mr Breed has also joined with Luit to allow some of his collection to be brought to Scotland, for which we are most grateful.

There will be many who will be most interested in this book.... I will share the information with the Scottish Forum!

Kind regards,

Maggi Young.

Lina Hesseling:
Vandaag kreeg ik het bestelde boek "Lost Tulips" in de bus. Het ziet er erg fraai uit. Met een mooi voorwoord van Frans Roozen (bekend van het IBC) en een inleiding van Eric Breed. Verder vertellen de prachtige foto's het verhaal van de passie van Kees Breed. Met de aanschaf van dit boek steun je ook nog eens de instandhouding van deze prachtige collectie. De weinige tekst is in het engels, maar dit is niet storend, want het is in de eerste plaats een fotoboek.

Luit van Delft:
Omdat een aantal mensen op dit Forum nog nooit op het Schotse Forum de pagina's van de "Connoisseur Collection hebben bekeken en dus niet weten wat ermee bedoeld wordt lijkt het me aardig om hier een paar overzichts foto's te tonen van deze unieke verzameling.
Zo is goed te zien hoeveel etiketten er op zo'n veld staan, de bedden zijn ca. 150 meter lang!
Ik woon er vlak bij en heb nogal wat plaatjes gemaakt daar.
Als er interesse is kan ik ook nog wel wat tonen van bijna verloren gegane Tulipa soorten?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie