Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Diversen

Mijn eerste stenen !

(1/1)

Regis Bernaers:
Beste collega’s, sinds een maand ben ik me aan het inlezen in ons forum en de magazines.
Dit om hopelijk deze zomer mijn rotstuin te kunnen beginnen aanleggen.
Nu, mijn tuin  bevindt zich in de Yonne (Frankrijk) en links en rechts in onze tuin heb ik reeds vele stenen gevonden die me bruikbaar lijken. Waaronder enkele ‘Pierre a Trou’. Het zijn meestal van die Bourgondische stenen (keien) geel-oker van kleur, op het moment wat donkerder door het vocht.
Nu mijn vraag, zou ik deze stenen eerst ontdoen van alle mos, dus reinigen, dit deels doen of gewoon laten zoals ze zijn ?
Aan verschillende mossen geen gebrek, Indien ik ze terug zou willen laten begroeien.
Ik voeg enkele foto’s bij, zegt soms meer dan tekst..

Luc Gilgemyn:
Hallo Regis !  Welkom op ons Forum, blij dat je hier je gading en informatie vindt !

Wat het mos betreft, dat is natuurlijk een keuze volgens smaak.  Sommigen hebben het graag op hun stenen (natuurlijk uitzicht), anderen hebben er een hekel aan.
Persoonlijk zou ik er de voorkeur aan geven het meeste mos te verwijderen, het zal zich ook heel snel in zode- en kussen vormende planten vestigen en dat stellen we minder op prijs. 
Eens gereinigd zal het mos in de loop der jaren (sneller dan je denkt) toch terug keren...

Lily-Anne Vereecken:
Hartelijk welkom Regis!
Het zal er ook van af hangen of je stenen veel zon zullen krijgen - dan heeft het mos niet zoveel kans om te overleven Uiteraard als je voor hele kleine rotsplanten gaat, kan het mos knap vervelend zijn .
Hopelijk voel je je hier snel thuis op het forum- stel gerust je vragen - er is hier heel veel kennis en ervaring aanwezig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie