Beelden van en activiteiten in en rond onze rotstuinen > Plantenziektes, ongedierte en hun bestrijding

Clematis ziek? Zwarte bladvlekkenziekte ?

(1/2) > >>

Lily-Anne Vereecken:
Dit voorjaar kocht ik in Boskoop , 2 mooie Clematissen die niet gevoelig zouden zijn voor ziekte.
 Blijkbaar klopt dit niet en ben ik te goedgelovig geweest . De namen zijn:
Clematis princess diana en princess kate. Het ziektebeeld is hopelijk duidelijk te zien, op onderstaande foto . Is dit zwarte bladvlekkenziekte? Behandeling?

Wim Boens:
Gaat die niet gewoon in rust? Zo niet, dan is het waarschijnlijk verwelkingsziekte. Heb je de planten voldoende diep geplant?

Lily-Anne Vereecken:
Ze hebben nog altijd enkele bloemen en de toppen verwelken niet systematisch  . Deze symptomen zijn ook al een tijdje bezig, en ik veronderstel dat de verwelkingsziekte  sneller gaat - onderaan zijn de takken wel al kaal  . Is het mogelijk dat ze zo vroeg in rust gaan? Deze 2 variĆ«teiten zouden  volgens de verkoopster niet gevoelig zijn voor ziektes en het hoefde zeker niet om ze extra diep te planten - gewoon de bovenkant van de bloempot gelijk met de grond.

Gerrit Eijkelenboom:
Bij verwelkingsziekte bij Clematis zijn het meestal enkele takken, die plots slap naar benedenn hangen. Jij hebt nog maar 1 tak, denk ik. Als die nog een fiere bloem heeft, is dat geen verwelkingsziekte. Heeft die genoeg water gehad LA? Clematissen zijn dorstige jongens.  De onderkant tegen de zon beschermd?

Bij mij zijn ze onderaan ook al kaal. Dus dat is bij jou misschien wel natuurlijk. Dus wanhoop niet

Het is altijd riskant om mooie nieuwe cultivars te kopen. De praatjes van de verkopers??? Koop het liefst ouwe-getrouwe en dan kleinbloemigen. Die hebben het minst last van de gevreesde ziekte. Die grootbloemige cultivars zijn niks. (zeker, de jouwe is een kleinbloemige en wel zeer fraai, vooral die paarse, ik snap dat je ervoor gevallen bent)

Danny Bonnez:

--- Citaat van: Lily-Anne Vereecken op 13 september 2014, 15:18:26 ---Dit voorjaar kocht ik in Boskoop , 2 mooie Clematissen die niet gevoelig zouden zijn voor ziekte.
 Blijkbaar klopt dit niet en ben ik te goedgelovig geweest . De namen zijn:
Clematis princess diana en princess kate. Het ziektebeeld is hopelijk duidelijk te zien, op onderstaande foto . Is dit zwarte bladvlekkenziekte? Behandeling?

--- Einde van citaat ---

Ik heb hier ook Princess Diana staan Lily-Anne . Ik denk dat het gewoon normaal is voor deze tijd van het jaar . Bij de meeste clematissen is het loof al volop aan het afsterven . Volgend seizoen komen de nieuwe scheuten terug uit de grond .

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie