Planten > Galanthus - Sneeuwklokjes

Belgische sneeuwklokjes

(1/78) > >>

Valentin Wijnen:
Ik weet dat er in België al heel wat sneeuwklokjesliefhebbers aparte vondsten in Galanthus  deden en deze ook benaamden. Ik zou op middellange termijn al deze Belgische vondsten (of door Belgen gevonden aparte, nieuwe Galanthus) willen bundelen in een A4-boekje. Ik wil hiermee ook anticiperen op een vraag van verscheidene galantofielen  die mij voorstelden om een (Vlaams) boek te schrijven over sneeuwklokjes.

Wim Boens:
Das een heel goed idee, Valentin. Ik ben al benieuwd op voorhand want ik heb niet echt weet van veel Belgische cultivars behalve dan die van jou, die van Cathy en ééntje van de familie Callens.

Valentin Wijnen:
Mag ik aan al deze Belgische liefhebbers vragen om eigen vondsten door te mailen, best met een goeie foto? Ik zou het appreciëren als je dat deed met een afbeelding van een degelijke resolutie. Als het bestand te groot is om dat via een persoonlijk bericht te doen via deze site, stuur het dan graag met een beschrijving erbij naar valentinwijnen@yahoo.co.uk
Bedankt, een Belgische publicatie ontbreekt echt in dit wereldje. Alle buurlanden rondom ons gingen ons voor, soms met inferieure planten. Maar de Vlaamse bescheidenheid weerhoudt ons blijkbaar....

Frankie Wulleman:
Groot gelijk, Valentin, om er een boekje over te schrijven, wij Vlamingen zijn inderdaad wat te bescheiden om zo'n dingen te doen. Dat merken we zelf ook wel eens op bij het aantal inzendingen voor ons tijdschrift. Maar hé..., daar zeg ik zowat. Moest je uw boekje niet kwijtkunnen aan een uitgeverij, dan kunnen wij het nog altijd publiceren, als een reuze-artikel in ons tijdschrift.  ;) Geen probleem.

Ruben Billiet:
Dit lijkt me een heel goed idee waar ik constructief wil aan meehelpen!
Ik heb enkele zelfgevonden afwijkingen van scharlockii groeien waar er één sterk in uitblinkt! Hij heet voorlopig nog RB07.
Hij groeit sinds vorig jaar ook in een andere tuin en bulkt goed op!

Ik denk dat ik hem 'Iseghem' zal noemen. De oude spellingswjze van Izegem (mijn woonplaats heden ten dage).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie